5 motive pentru a bea suc de lamaie cu apa

postat de Administrator, in Sanatate, pe 22 Septembrie 2013
5 motive pentru a bea suc de lamaie cu apa

Exista o varietate de shake-uri din fructe, de ceaiuri, fiecare dintre ele aducand anumite beneficii sanatatii. Dar exista si o alternativa mai simpla, fara sa aveti nevoie de blender, care imbunatateste starea generala a organismului. Pe langa faptul ca hidrateaza foarte bine, sucul proaspat de lamaie cu apa poate aduce beneficii surprinzatoare.

Sa incepi fiecare dimineata cu un pahar de apa calda cu suc de lamaie, este de fapt un un ritual in medicina Ayurveda sau in Yoga, folosit pentru a stimula digestia pe timpul zilei si a curata organismul de orice toxine care se pot gasi in tractul digestiv. Cercetari facute pe elementele nutritionale gasite in lamaie sugereaza numeroase beneficii de sanatate, de aceea consumul de suc de lamaie cu apa calda trebuie luat serios in considerare.

Dimineata suntem obisnuiti cu bauturi calde ca ceaiul si cafeaua, dar incearca sa incepi ziua cu un pahar de apa calda cu suc de lamaie pentru a da un impuls digestiei. Apa nu trebuie sa fie intotdeauna calda, foloseste doar jumatate de lamaie la un pahar mare de apa.

Iata cele 5 beneficii ale consumului de apa cu suc de lamaie:

1. Creste imunitatea: lamaile sunt bogate in vitamina C, un antioxidant cunoscut pentru rolul sau in cresterea imunitatii, reducand astfel infectiile respiratorii. Acidul ascorbic (vitamina C) din lamaie a demonstrat efecte antiinflamatorii si este folosit ca suport complementar impotriva astm si a altor simptome respiratorii. Lamaia contine saponine, cu efect antimicrobian, ce poate lupta impotriva racelii si a gripei. Acidul ascorbic imbunatateste absorbtia fierului in organism; fierul joaca un rol important in imunitate.

2. Alcalinizarea organismului: desi poate suntem tentati sa credem, datorita gustului, ca lamaia este acida, de fapt este unul dintre cele mai alcaline alimente pentru organism. Lamaile contin acid citric si acid ascorbic, acizi slabi care sunt usor metabolizati, permitand continutului de minerale din lamai sa ajute la alcalinizarea sangelui.

3. Ajuta la digestie: Se crede ca flavonoidele din lamaie sunt responsabile pentru uzul traditional al lamailor, acela de tonic digestiv. Stimuleaza si purifica ficatul, si ajuta acidul hidrocloric la digestie. Consumul de vitamina C a fost asociat cu un risc mai mic de ulcer cauzat de bacteria Helicobacter pylori.

4. Curata pielea: Vitamina C si alti antioxidanti din lamaie combate stricaciunile cauzate de radicalii liberi, in special datorita expunerii la raze ultraviolete si la chimicale, care sunt responsabile pentru multe simptome ale imbatranirii. Consumul de vitamina C poate lupta impotriva acestora, reducand ridurile. Mai mult, sucul de lamaie poate fi aplicat pe cicatrici si alte semne ale imbatranirii, reducand vizibilitatea lor. Traditional folosit pentru purificarea ficatului, sucul de lamaie cu apa ajuta la eliminarea toxinelor din sange, lasand pielea fara imperfectiuni.

5. Ajuta la vindecare: acidul ascorbic (vitamina C), care se gaseste din abundenta in lamai, ajuta la vindecarea ranilor si este un nutrient esential in mentinerea unor oase sanatoase, a tesuturilor si cartilagilor. Asa cum am mentionat mai sus, vitamina C are proprietati antiinflamatorii. Vitamina C este un nutrient esential in mentinerea unei bune sanatati si in eliminarea stresului si a accidentarilor.
(sursa: learni.st)

Articole Asemanatoare

0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri