Mananca vinete

postat de Administrator, in Sanatate, pe 29 Septembrie 2013
Mananca vinete

Chiar daca vara este pe sfarsite, vinetele se gasesc inca din belsug pe tarabele din piete. Cu cat culoarea vinetei este mai inchisa la culoare, cu atat contine mai multi antioxidanti, si anume anthocianine (nasunina). Oamenii de stiinta au reusit sa le izoleze si sa identifice activitatea lor antioxidanta, in principal sa protejeze membrana celulelor creierului.

De asemenea, vanata contine o varietate mare de nutrienti si anume (la 80 gr. cantitate de vinete):
- fibre 11%
- mangan 10%
- molibden 5.4%
- potasiu 5.3%
- folati 4.5%
- vitamina K 3.5%
- cupru 3.5%
- vitamina B6 3.5%
- triptofan 3.1%
- vitamina C 3%
- magneziu 2.8%
- vitamina B 32.6%
- calorii 1%

Alegeti vinetele care sunt ferme si grele comparativ cu marimea lor. Coaja lor trebuie sa fie neteda si stralucitoare, fara pete sau adancituri. Codita vinetei trebuie sa fie verde aprins. De asemenea, pentru a verifica daca este proaspata, putem apasa coaja vinetei cu un deget, iar daca aceasta revine loc, atunci aceasta este proaspata.
(sursa: nytimes.com)

Tag-uri

Articole Asemanatoare

0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri