• citeste articolul Budinca de dovlecel cu sunca de pui Budinca de dovlecel cu sunca de pui

    Budinca de dovlecel cu sunca de pui

    Astazi vom pregati impreuna o budinca de dovlecel cu sunca de pui pentru un pranz savuros. Pentru pregatirea acestei budinci voi apela la cel mai nou gadget din bucataria mea, aparatul Philips Multicooker HD3167, un aparat de gatit multifunctional menit sa transforme gatitul intr-o joaca de copil, astfel incat si cei mai neinitiati in ale bucatariei pot gati ceva absolut delicios ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Risotto cu ciuperci la slow cooker Risotto cu ciuperci la slow cooker

    Risotto cu ciuperci la slow cooker

    Risotto cu ciuperci la slow cooker este un risotto extraordinar de cremos dar si foarte gustos. Sa faci risotto poate fi destul de dificil si nu intotdeauna rezultatele sunt satisfcatoare, trebuie sa folosesti orezul potrivit iar daca ai si un slow cooker la indemana  nu trebuie sa iti fie teama ca se va lipi sau ca nu va fi suficient de ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Supă cu cartilaje în stil peruan Supă cu cartilaje în stil peruan

    Supă cu cartilaje în stil peruan

    Supă cu cartilaje în stil peruanSupa nu ar fi excepțională dacă nu ar conține aceste cartilaje. Anume ele conferă un gust interesant supei, împreună cu legumele obținem o cină absolut deliciasă și aromată Personal, ador cartilajele și le mănînc cu vitaza luminii. Porții – 4Timp de preparare – mai mult de 2 oreCost mediu – 3,50 euroBucătăria – peruanăIngrediente:500 gr cartilaje de ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Financiers cu zmeura si fistic Financiers cu zmeura si fistic

    Financiers cu zmeura si fistic

    Financier sau friand este o prajiturica din patiseria franceza, de regula avand forma de lingou, in general sunt prajituri micute adecvate pentru petrecerile cu ceai. E o prajitura delicioasa avand la baza faina de migdale si untul clarifiat.  Reteta de financiers am vazut-o acum ceva vreme la Dana si mi-a placut foarte mult. Multumesc Dana! Ingrediente: 40 gr faina de migdale40 gr ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Salată de ciuperci și ouă Salată de ciuperci și ouă

    Salată de ciuperci și ouă

    Salată de ciuperci și ouăDacă ne dorim o salată sățioasă, gustoasă și sănătoasă, pregătim salată de ciuperci și ou. Acestea sunt ingredientele de bază, salata poate să conțină și alte produse pe care le preferați sau vi se par portivite. Cred că măslinele și brînza ar fi un ansamblu perfect.  Porții - 2 Timp de preparare - 15 minute Cost mediu ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Couscous cu legume, șuncă și ouă Couscous cu legume, șuncă și ouă

    Couscous cu legume, șuncă și ouă

    Couscous cu legume, șuncă și ouăÎntr-un weekend dacă aveți mai mult timp la dispoziție, puteți pregăti un mic dejun gustos și destul de sățios. Din legume am folosit roșii, ardei și mazăre verde congelată, dar ele pot fi înlocuite cu alte legume pe care le aveți la dispoziție sau în caz că aveți careva rămășițe de la cina de ieri, le ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Omletă cu ciuperci și brînză de capră Omletă cu ciuperci și brînză de capră

    Omletă cu ciuperci și brînză de capră

    Omletă cu ciuperci și brînză de caprăDiversificăm micul dejun cu diferite umpluturi interesante, de această dată aveam ciuperci și bucăți de brînză de capră rămase de la salată.  Porții - 2 Cost mediu – 2 euro  Timp de preparare - 15 minute Ingrediente: 4 ouă 50 ml lapte sau 1 lingură de smîntînă 50-70 gr ciuperci 1 roșie 1 ceapă 50 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Orez cu tofu si fasole rosie Orez cu tofu si fasole rosie

    Orez cu tofu si fasole rosie

    postat de Delicii, pe 02.10.2015

    Aceasta reteta este de origine jamaicana. Rapida, aromata, fresh, vegana! ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Salată cu brînză de capră și pancetta Salată cu brînză de capră și pancetta

    Salată cu brînză de capră și pancetta

    Salată cu brînză de capră și pancetta În ultimele zile însorite, vă servesc cu o salată delicioasă cu brînză de capră. Ca de obicei, folosesc brînza de capră cu adaos de miere de albini, ea e mult mai cremoasă și gustoasă decît cea obișnuită și nu are miros specific. Pancetta conferă salatei un gust puțin sărățel, însă ea cu ușurință poate fi ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Cheesecake cu ananas Cheesecake cu ananas

    Cheesecake cu ananas

    Iubesc cheesecake-urile, mai ales cele preparate la rece, fara coacere, in combinatie cu diverse fructe. Cheesecake-ul cu ananas a fost pe placut intregii familii si mai ales a copiilor, combinatia dintre blatul crocant de biscuiti, interiorul cremos, jeleul racoros si ananasul caramelizat s-a dovedit a fi foarte pe gustul lor iar copiii au fost si mai incantati de fluturasii din ananas ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Camembert cu smochine Camembert cu smochine

    Camembert cu smochine

    Pentru un prînz rapid și ușor de pregătit, am ales să fac camembert în rolă cu dulceață de smochine și desigur un baghet crocant. Dacă baghetul e proaspăt, nu e necesar să-l dați în rolă, eu procur celea care se pun pe 10-15 minute în rolă și devin crocanți și gustoși. Porții - 1 Cost mediu - 2 euro Timp de preparare - 15 minute Bucătăria - franceză Ingrediente: 1 roată de camembert 1 baghet 1 linguriță de dulceață de smochine smochine proaspete și fistic pentru decor Mod de preparare: 1. se taie capacul de pe camembert și se pune în rola preîncălzită la 180 grade Celsius pentru circa 15 minute 2. se servește cu bucăți de baghet, dulceață și smochine proaspete  ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Gulas de porc cu cartofi Gulas de porc cu cartofi

    Gulas de porc cu cartofi

    Retete de gulas sunt sute, fel si fel de varante, una mai gustoasa ca cealalta, cu galuste, fara galuste, cu cartofi, fara cartofi, cu vita, porc sau miel, iar eu astazim-am oprit la o varianta absolut delicioasa, gulas de porc cu cartofi! Gulasul este de fapt o supa sau tocana ungureasca si in mod normal se face cu carne de vita, ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Vanillekipferln cu zahar de portocale Vanillekipferln cu zahar de portocale

    Vanillekipferln cu zahar de portocale

    Vanillekipferln sunt printre fursecurile mele preferate. Ca-s cu nuca sau migdale is la fel de bune. Cel putin pentru mine. Urmeaza sa fac si cu nuci pecan ca-s chiar curioasa daca-s mai bune decat cu nuca normala. Si am vazut facute si cu seminte de dovleac. Astea au in loc de zahar pudra, zahar pudra cu coaja de portocale. Foarte, foarte ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Supa minestrone cu tortellini la Philips Multicooker HD3167 Supa minestrone cu tortellini la Philips Multicooker HD3167

    Supa minestrone cu tortellini la Philips Multicooker HD3167

     De ceva vreme bucataria mea s-a imbogatit cu un nou gadget, Philips Multicooker HD3167, un aparat de gatit menit sa imi usureze munca.Aparatul are un design placut, nu ocupa foarte mult loc, e foarte usor de manevrat fiiind prevazut cu un maner ce il face usor de deplasat dintr-un loc in altul si vine insotit de cateva accesorii: manusi din silicon, ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Gogoșari marinați Gogoșari marinați

    Gogoșari marinați

    Gogoșari marinați Cea mai preferată conservă este gogoșarii marinați în miere de albini cu adaos de oțet și alte mirodenii. Deși miere de albini pare a fi un ingredient în plus, anume ea conferă un gust plăcut dulciu. Îmi place anume acest mod de preparare a gogosarilor pentru că ei rămîn fermi și sunt deosebit de delicioși. Așa îi prepară bunica mea ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Gogosi cu branza Gogosi cu branza

    Gogosi cu branza

    Gogosi cu branza in unele zone, langosi in altele sau placinte cu branza la tigaie. Eu le stiu simplu, gogosi cu branza, oricum indiferent de denumire sunt delicioase!Ingrediente: pentru aluat: 600 gr faina2 oua 200 ml lapte100 gr zahar7 gr drojdie uscata50 gr unt topit pentru umplutura: 250 gr branza dulce de vaci2 oua 100 gr zahar50 gr stafide1 pastaie vanilie ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Pasta (bulion) de ardei Pasta (bulion) de ardei

    Pasta (bulion) de ardei

       Bulionul sau pasta de ardei e nelipsita din camara oricarei gospodine care se respecta. Cu gust intens cu o culoare frumoasa bulionul de ardei da culoare si savoare mancarurilor. In mod normal se face doar din ardei eu intotdeauna insa pun si o cantitate mai mica de rosii pentru ca bulionul va fierbe mai bine astfel, e regula nescrisa a familiei ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Mere rase la borcan Mere rase la borcan

    Mere rase la borcan

    Mere rase la borcan pentru iarna, fara zahar, fara conservant, o reteta simpla, se pastreaza foarte bine si sunt delicioase in placinte sau prajituri. Sincer sa fiu daca nu mi le-ar fi recomandat prietena mea Nico nu as fi crezut si clar nu as fi riscat acum insa m-am convins ca e o reteta super si ca se pastreaza foarte bine ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Sos de rosii la Slow Cooker Crock-Pot Sos de rosii la Slow Cooker Crock-Pot

    Sos de rosii la Slow Cooker Crock-Pot

    postat de Delicii, pe 21.09.2015

    Cred ca abia acum, cand a venit toamna, mi-am dat seama ce prietena buna imi este oala Crock-Pot. Cum a inceput sezonul gospodinelor de a face stocul de borcane in camara, am zis si eu, fac un sos de rosii bun, sa il folosesc si la paste si la supa! Dar cumva, nu imi gaseam […] ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Gogosari la otet, fara fierbere Gogosari la otet, fara fierbere

    Gogosari la otet, fara fierbere

    Reteta de gogosari la otet fara fierbere o am de la o matusa si de ani de zile doar asa pun gogosarii. Sunt foarte gustosi, crocanti, dulci-acrisori, exact asa cum ne plac noua. Va recomand si gogosarii in sos de mustar, ideali mai ales pentru fripturi.  Ingrediente: 5 kg gogosari (cantariti cu tot cu cotoare)1 l otet500 gr zahar1 lingura sare ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Tartine cu brînză și căpșuni Tartine cu brînză și căpșuni

    Tartine cu brînză și căpșuni

    Tartine cu brînză și căpșuniTartine perfecte pentru un mic dejun rapid și sănătos. Eu am folosit brînză de vaci puțin sărată, care ușor poate fi înlocuită cu brînză topită, cremă de brînză sau brînză de capră. Aceste combinații sunt perfecte cu căpșunile. Porții - 2Timp de preparare - 10 minuteCost mediu - 1 euroIngrediente:10 felii mici de pîine150 gr brînză de vaci50 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Briose cu Afine si Smantana Briose cu Afine si Smantana

    Briose cu Afine si Smantana

    postat de Briose de Acasa, pe 20.09.2015

    Reteta pe care am incercat-o in acest weekend este un omagiu adus zilelor frumoase de vara, care s-au scurs parca prea repede anul acesta. Cu gandul la fluturasi si flori viu colorate, am pregatit o reteta cu ingrediente usoare: briose cu afine si smantana. Inca mai gasim in piete afine proaspete, asa ca va propun sa profitam cat mai putem, fie ca ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Dulceata de smochine intregi Dulceata de smochine intregi

    Dulceata de smochine intregi

    Dulceata de smochine intregi face parte din categoria dulceturilor rafinate, acelea ce se servesc in farfuriute  de cristal alaturi de un pahar de apa cristalina de izvor! Eu nu am avut nici farfuriuta de cristal nici apa cristalina de izvor dar m-am desfatat cu dulceata asta minunata si cu adevarat deosebita. Am avut muuulte smochine mari, dulci, carnoase, culese direct din ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Supa crema de morcov si naut Supa crema de morcov si naut

    Supa crema de morcov si naut

    Supa crema de morcov cu naut este de departe cea mai gustoasa supa pe care am pregatit-o vreodata, e de neegalat, de o savoare aparte, morcovul ii da dulceata si culoarea, nautul ii confera consistenta iar nautul crocant si usor picant o completeaza cu desavarsire! Daca mai adaugam si smantana care o catifeleaza si patrunjelul ce adauga o nota de prospetime ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Spitzbuben Spitzbuben

    Spitzbuben

    Spitzbuben este un tip de fursec cu origine elvetiana, dar este cunoscut si in Austria unde se mai numesc si Linzerauge, si in Germania. In mod traditional are o froma cu trei gauri, dar poate avea orice alta forma pana la urma. Umplutura de asemenea variaza de la gem de zmeura la diferite alte tipuri de gem acrisor. La mine de ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Briose cu Gem de Prune si Arahide Briose cu Gem de Prune si Arahide

    Briose cu Gem de Prune si Arahide

    postat de Briose de Acasa, pe 14.09.2015

    Zilele trecute am primit un borcan cu gem de prune, cu un parfum irezistibil – ideal pentru o reteta noua de briose, pe cat de simpla, pe atat de apetisanta! Stiu ca ar fi trebuit sa pastrez borcanul pentru la iarna, cand nu voi mai gasi prune romanesti proaspete, insa nu am putut rezista tentatiei de a-l savura acum. Pentru o ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Salata de ardei iuti Salata de ardei iuti

    Salata de ardei iuti

    De salata de ardei iuti am aflat prima data anul trecut cand am primit un borcan de la matusa mea si fiindca mi-a placut foarte mult anul asta am decis sa o pregatesc si eu. Spre deosebire de reteta matusii eu nu am mai pus morcovi. La ciorbe sau fripturi va fi delicioasa aceasta salata mai ales pentru amatorii de picanterii! ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Gogosari in sos de mustar Gogosari in sos de mustar

    Gogosari in sos de mustar

    Gogosarii in sos de mustar sunt ideali langa o friptura savuroasa, sunt nelipsiti in special de pe masa de Craciun si intotdeauna au fost apreciati de toti cei ce i-au gustat. Sunt usor de pregatit si se pastreaza foarte bine peste iarna, sunt deliciosi atat gogosarii cat si minunatul sos care se formeaza. Ingrediente:3 kg gogosari300 gr mustar 300 ml otet300 ml ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Cascaval pane Cascaval pane

    Cascaval pane

    Vaaai, cascaval pane? Are un milion de calorii! Vaai prajit in baie de ulei, boala curata! Hai sa nu mai exageram, ce e cu masura nu a omorat inca pe nimeni, si ofelie de cascaval pane de doua ori pe an nu face rau nimanui, e acea placere vinovata pe care ne-o permitem uneori. Si recunosc, am prajit si cativa cartofi ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Salata de muraturi Salata de muraturi

    Salata de muraturi

    Salata de muraturi este cea mai iubita dintre conserve la noi acasa.  Dulce acrisoara, o combinatie intre gogonele, ardei capia si morcovi, completata de aroma  frunzelor de telina, salata de muraturi este ideala pentru fripturi si nu numai. Este foarte usor de pregatit, nu necesita fierbere iar daca ingredientele sunt culese direct din gradina netratate chimic e cu atat mai bine!  Nu ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Ghiveci de legume la slow cooker Ghiveci de legume la slow cooker

    Ghiveci de legume la slow cooker

    E toamna, gradinile abunda de arome si culori iar noi ne bucuram cat de mult putem de ceea ce ele ne ofera! Ce poate fi mai placut decat sa culegi cu mana ta cele mai gustoase si savuroase legume?  O explozie de culori si vitamine, fierte incet cateva ore la slow cooker si garnisite cu patrunjel verde, nu-i asa ca viata ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Limonada Limonada

    Limonada

    Desi calendaristic e toamna practic in timpul zilei vara isi face simtita inca prezenta si sunt momente cand simtim nevoia unei limonade racoroase! Reteta e simpla si pe gustul nostru, fiecare o poate ajusta insa dupa propriul gust.Ingrediente:1 l apa plata4  lamai maricateva crengute menta3 linguri miere de albine Mod de preparare: 1 lamaie o feliem si o punem in carafa ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Cotlet de porc cu sparanghel sote Cotlet de porc cu sparanghel sote

    Cotlet de porc cu sparanghel sote

    O reteta simpla dar gustoasa, cotletul de porc cu sparanghel sote poate reprezenta un pranz de duminica sau o masa rapida pentru atunci cand venim oositi de la serviciu si vrem ceva consistent dar care sa nu ne tina prea mult in bucatarie.  Ingrediente: 2 felii cotlet cu os 300 gr sparanghel3 catei usturoi 3-4 linguri ulei de maslinesare de marepiper ...

    Citeste tot articolul

Adauga blogul tau!

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri

Ultimele Articole

Bucatarul Saptamanii

Este Silvia
cu 2 Retete