• citeste articolul Pasta de rosii (bulion) Pasta de rosii (bulion)

    Pasta de rosii (bulion)

    postat de , pe 18.09.2013

    Ingrediente: am primit doua ladite cu rosii carnoase de gradina. Anul acesta vremea nu a fost chiar favorabila pentru o recolta frumoasa dar au fost binevenite. Mod de preparare: Se spala bine, se curata de partile patate, verzi sau stricate si se taie bucati atat cat sa intre in masina speciala pentru rosii. Mare minune [...]173.194.99.87 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Muratura “Ciolomada” productie 2013 Muratura “Ciolomada” productie 2013

    Muratura “Ciolomada” productie 2013

    postat de , pe 17.09.2013

    Reteta aici178.63.84.6 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Mazare cu aripioare Mazare cu aripioare

    Mazare cu aripioare

    postat de , pe 16.09.2013

    Ingrediente: 3 aripioare, o punga mazare congelata de la Lidl, o rosie mare si carnoasa din gradina, 2 catei de usturoi, sare, piper alb, marar Mod de preparare: se taie aripioarele si se indeparteaza varfurile. Cele 6 bucati rezultate se calesc in putin ulei, se toarna o cana de apa, putina sare si se lasa [...]173.194.99.21 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Fursecuri marocane Fursecuri marocane

    Fursecuri marocane

    postat de , pe 14.09.2013

    Ingrediente: 250 g susan, 200 g zahar pudra, 100 g faina (4 linguri daca este nevoie), 3 oua, 1 pliculet de praf de copt, esenta de lamaie, 1 praf de sare Mod de preparare: Se pune susanul intr-o cratita neaderenta si se prajeste la foc mic. Se amesteca cu o lingura de lemn pana devine auriu. Susanul prajit se macina pana devine ca [...]173.194.99.20 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Zacusca de fasole uscata Zacusca de fasole uscata

    Zacusca de fasole uscata

    postat de , pe 14.09.2013

    Ingrediente: 1 kg fasole uscata, 1 kg ardei capia (gogosari), 1/2 litru bulion, 1/2 kg ceapa, 1/2 l ulei, 1-2 foi de dafin, piper boabe, sare mare Mod de preparare: Se pune seara fasolea la inmuiat iar a doua zi se fierbe (eu am folosit oala sub presiune), dupa care se scurge, se lasa sa [...]173.194.99.20 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Ardei “piripiri” pentru ciorba Ardei “piripiri” pentru ciorba

    Ardei “piripiri” pentru ciorba

    postat de , pe 13.09.2013

    Pentru cei care doriti ceva iute, dar nu foarte iute, la ciorba sau sarmalute revin cu reteta facuta in fiecare an. Stiu ca sunt altele multe mai sofisticate, cu alte ingrediente, dar reteta asta-i place fiului meu si atunci nu-i aduc nici o imbunatatire. Ingrediente: 1 kg ardei iute (verde), 2 kg ardei capia (rosu), ½ [...]178.63.84.6 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Zacusca de vinete Zacusca de vinete

    Zacusca de vinete

    postat de , pe 10.09.2013

    Ingrediente: 3 kg vinete marisoare, 2 kg ardei kapia, 1 kg ceapa, 500 ml ulei, 1 litru suc de rosii, 2-3 foi de dafin 2 linguri sare mare, cateva boabe de piper Mod de preparare: Ceapa se curata, se da prin masina de tocat si impreuna cu sarea se pune in ulei la calit. Vinetele se coc [...]178.63.84.6 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Masina de tocat Masina de tocat

    Masina de tocat

    postat de , pe 09.09.2013

    De multa vreme vreau sa-mi cumpar o masina de tocat, nu foarte scumpa si sofisticata. Sa toace bine carne si sa aiba si accesoriu de rosii. Si ideea asta mi-a venit dupa ce ultima data cand am cumparat carne tocata nu am putut s-o prepar. Era plina de zgarciuri, grasime sub forma de ate, bucatele [...]178.63.84.6 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Tocanita cu ciuperci Pleurotus Tocanita cu ciuperci Pleurotus

    Tocanita cu ciuperci Pleurotus

    postat de , pe 06.09.2013

    Ingrediente: o caserola ciuperci, 2 cepe, 4-5 catei de usturoi, ulei, patrunjel, 50 g cascaval, 2-3 linguri de smantana,o lingura faina, sare, piper, zeama de lamaie Mod de preparare: Se spala bine ciupercile cu apa rece si se lasa sa stea in apa 5-10 minute. Intre timp se curata, taie ceapa solzisori si se caleste in [...]178.63.84.6 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Tort “Alba ca Zapada” Tort “Alba ca Zapada”

    Tort “Alba ca Zapada”

    postat de , pe 06.09.2013

    Ingrediente blat: 5 oua, 150 g zahar, 150 g faina, un varf cutit de sare (atentie, nu se foloseste praf de copt) Mod de preparare: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si cu sarea pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschie la culoare (cca 20 min). Se adauga putin cate putin faina cernuta si se amesteca [...]178.63.84.6 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Briose cu “capac” de biscuiti Briose cu “capac” de biscuiti

    Briose cu “capac” de biscuiti

    postat de , pe 05.09.2013

    Ieri am fost apostrofata, “nu avem nimic dulce”? Ma pun pe treaba sa nu mai cautam prin sertare dupa putina cioco Ingrediente: 2 pachete de biscuiti cu crema “ulpio”, 275 g branza de vaci proaspata, 2 linguri smantana, 5 linguri rase de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri de gris, 2 oua, o lingura cu [...]173.194.99.19 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Salata cu cartofi Salata cu cartofi

    Salata cu cartofi

    postat de , pe 04.09.2013

    Mi-a ramas un cartof de la “Galuste cu prune” si repede am facut o salata cu ce aveam prin casa. Ingrediente: 1 cartof mare fiert si curatat, 2 castraveti, 2 rosii, 1-2 oua, un catel de usturoi, cateva masline, putin ulei, sare, piper, zeama de lamaie. Mod de preparare: se taie toate legumele dupa preferinta [...]173.194.99.19 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Ciorba de perisoare Ciorba de perisoare

    Ciorba de perisoare

    postat de , pe 03.09.2013

    Ingrediente pentru ciorba: cateva bucati de afumatura, 2 l apa, zarzavat (2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 2 cartofi, o rosie mare), o mana legume pentru ciorba de la Lidl, sare, leustean. Pentru perisoare: 250 g carne tocata, 1 felie paine, 2 catei de usturoi, 2 linguri de orez, 1 ou mic, sare si piper. Modul [...]173.194.99.19 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Clatite cu dulceata si ciocolata Clatite cu dulceata si ciocolata

    Clatite cu dulceata si ciocolata

    postat de , pe 03.09.2013

    Ingrediente: 4 oua, 6 linguri de faina, 4 linguri zahar, 250 ml lapte, aroma de portocala, 2 linguri ulei, un varf cutit sare Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul si sarea. Se adauga faina, aroma de portocala alternativ cu laptele si la sfarsit uleiul. Se mixeaza pana se obtine un aluat omogen, curgator. Se [...]173.194.99.19 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Varza dulce cu carne si mamaliguta Varza dulce cu carne si mamaliguta

    Varza dulce cu carne si mamaliguta

    postat de , pe 02.09.2013

    Ingrediente: o capatana varza dulce, carne de porc, 1 ceapa, 1-2 rosii, pasta de ardei (nu este in fotografie), 2-3 linguri de ulei, sare, piper si cimbru Mod de preparare: Se taie varza pe lama mare de la razatoarea Borner, ceapa se toaca marunt, rosia se decojeste si se taia bucatele, carnea se curata, spala [...]173.194.99.19 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Mancare de dovlecei cu ardei copti Mancare de dovlecei cu ardei copti

    Mancare de dovlecei cu ardei copti

    postat de , pe 01.09.2013

    Ingrediente: 2 dovlecei, o ceapa, 2 catei de usturoi, o rosie mare si bine coapta, 2 ardei grasi, sare, piper, boia, ulei, marar Mod de preparare: Se coc ardeii si se curata de pielita si seminte. Dovleceii se curata si se taie felii (eu am avut dovlecei fragezi si nu am inlaturat semintele, sunt chiar [...]173.194.99.19 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Prajitura cu branza si prune Prajitura cu branza si prune

    Prajitura cu branza si prune

    postat de , pe 29.08.2013

    Ingrediente: 275 g branza de vaci, 40 g de zahar pudra, 3 oua, 1 plic budinca de vanilie, 5 linguri de gris, zahar vanilat, 60 g unt, 3 linguri de zahar, 1/4 plic praf de copt Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron zaharul pudra cu grisul, zaharul vanilat si praful de copt. In alt vas [...]173.194.99.19 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Salata bulgareasca Salata bulgareasca

    Salata bulgareasca

    postat de , pe 28.08.2013

    Ingrediente: 2 felii sunca presata, branza telemea, masline, 2 rosii, 2 castraveti, varza, 2 oua, o ceapa mica, ulei, otet, sare si piper (cantitatile sunt dupa preferinta)   Mod de preparare: Se fierb ouale cca 7 minute dupa care se pun in apa rece, asa se curata mai usor. Se taie sunca suvite, varza fideluta, ceapa [...]173.194.99.19 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Galuste cu pune Galuste cu pune

    Galuste cu pune

    postat de , pe 27.08.2013

    Ingrediente: 2 cartofi mari fierti in coaja, 1 ou, 2 linguri ulei, 250 g faina, pesmet, prune, zahar Mod de preparare: Cartofii se curata si se zdrobesc calzi cu o furculita. Se amesteca cu oul, uleiul si faina. Rezulta un aluat moale si nelipicios. La nevoie se mai adauga faina.   Aluatul se intinde pa planseta [...]173.194.99.19 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Pricomigdale Pricomigdale

    Pricomigdale

    postat de , pe 26.08.2013

    Ingrediente: 3 albusuri, 150 g zahar, 150 g migdale, 15 g faina, esenta de migdale, 1 pachetel zahar vanilat Punga cu migdale am cumparat-o din Austria, am facut o buna achizitie, asa ca sper sa mai gasesc si sa ma dotez pentru Craciun. Mod de preparare: 100 g migdalele macinate, se amesteca cu zaharul, se adauga albusurile [...]173.194.99.19 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Mucenici Mucenici

    Mucenici

    Ingrediente : Moldonevesti 500 gr faina 50 gr unt topit 100 ml lapte caldut 100 ml apa calduta 2 oua 1 cub de drojdie proaspata 150 gr zahar 1/2 lingurita de sare 1 galbenus de ou batut cu o lingura de lapte pentru uns muceniciiSirop :1 cana cu apa1 cana cu zahar + 2 linguri mierescortisoara, rom, vanilie si coaja de lamaie Se amesteca ingredientele si se fierbe ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul E 1 martie! E 1 martie!

    E 1 martie!

    Acest martisor sa aduca, un gand frumos si bucuria primaverii ! ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Leapsa - ce am in poseta Leapsa - ce am in poseta

    Leapsa - ce am in poseta

    Am primit o leapsa de la Mihaela(salmi), ce-i drept, cu ceva timp in urma, dar de care am aflat abia azi. Sorry :IAsa, sa vedem: 1. - exterior Buzunarele laterale, intr-unul cheile de la casa si-n celalalt batistute de hartie. Buzunar cu fermoar, spatele gentii, serverele umede si doua pungi de plastic(nu se stie niciodata ce cumparaturi mai fac) Buzunar exterior, pe fata gentii,  - partea ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Leapsa de la Ana Leapsa de la Ana

    Leapsa de la Ana

    1. Muzica romaneasca sau muzica straina, ce preferi? Si romaneasca si straina numai rock sa fie :))), he he he:) poa' sa fie si pop sau usoara, daca-mi place o ascult.  2. OTV, descrie-l cum stii tu mai bine.Nu pot, nu ma intereseaza acest post, pentru asta exista telecomanda :-)))  Apropo, Elodia chiar a existat? ... sau e doar o gaselnita de-a lui Diaconescu ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul 2010 2010

    2010

    Reteta pentru un an bun Se iau 12 luni si se curata foarte bine de amaraciune,mandrie, ura, invidie, frica, irascibilitate si stres. Se imparte fiecare luna in 28-31 zile, dupa caz,astfel ca proviziile sa ajunga exact 1 an! Fiecare zi se prepara separat: 1 parte munca, 1 parte liniste, 1 parte umor. Se mai adauga 3 linguri optimism, 1 lingurita toleranta, un ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul La Multi Ani! La Multi Ani!

    La Multi Ani!

    LA MULTI ANI cu bucurie! Casa, casa sa va fie, Masa, masa sa ramaie Iar in jurul ei sa vie Oameni buni, de omenie,Sa v-aduca veselie, Ganduri bune, cumpatate si urari de sanatate Zile multe si prospere, de la Dumnezeu putere Sa invingeti relele ce va-ncurca vietile! ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Sarmale cu morcov si ciuperci Sarmale cu morcov si ciuperci

    Sarmale cu morcov si ciuperci

    Ingrediente: 2 cepe; 2-3 morcovi; 4-5 ciuperci mai mari; 250-300g orez; 50ml ulei; 1-2 linguri bulion(pasta de tomate); sare, piper, cimbru; 1-2 oua(optional); 1 varza murata Preparare: ceapa se taie marunt, morcovul se rade, se calesc putin in ulei si se adauga ciupercile taiate cubulete, sare si piper dupa gustul fiecaruia. Cand s-au inmuiat ciupercile, se adauga orezul spalat, putina apa, cimbru, 1-2 ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Cozonac cu nuci si glazura alba Cozonac cu nuci si glazura alba

    Cozonac cu nuci si glazura alba

    Ingrediente(3 cozonaci):500ml lapte; 1kg faina; 8 oua; 200g unt; 100ml ulei; 50g drojdie; 3 lingurite zahar vanilat; 200g stafide; 50ml rom; coaja rasa de la 2 lamai; 1 lingurita sareSe cerne faina, in mijlocul ei se face o adancitura si se toarna o cana de lapte clocotit. Drojdia, frecata cu o lingura de zahar si doua de lapte caldut, se adauga ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Om de zapada Om de zapada

    Om de zapada

    Ingrediente: 500 gr. biscuiti 250 gr. nuca 30 gr. cacao 400 ml. lapte 100 gr. zahar pudra 3 albusuri(nuca de cocos) 30 gr. drajeuri(am folosit cuisoare) 1 sticluta esenta rom(am pus 2 fiole "Dr. Oetker") 20 gr. coaja de portocala Preparare: Miezul de nuca se macina. Biscuitii se sfarama si se inmoaie cu laptele in care s-a dizolvat zaharul. Se omogenizeaza si se adauga nuca, esenta si cacaua, amestecand totul bine. Amestecul ...

    Citeste tot articolul
  • citeste articolul Prajitura cu crema de cafea Prajitura cu crema de cafea

    Prajitura cu crema de cafea

    Foaia I: 200 gr. faina 200 gr. unt 70 gr. zahar pudra 2 oua un varf de cutit bicarbonat 1 lingurita vanilie 200 gr. dulceata acrisoara(caise, coacaze) Se framanta toate ingredientele, fara dulceata, se intinde o foaie si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se adauga dulceata si apoi cea de-a doua foaie.Foaia II: 6 oua 250 gr. zahar 250 gr ...

    Citeste tot articolul

Adauga blogul tau!

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri

Ultimele Articole

Bucatarul Saptamanii

Este Silvia
cu 2 Retete