Dicţionar Culinar

Paella

Fel de mâncare cu orez, roșii, și șofran. Alte ingrediente pot fi carnea de pui, chorizo, scoici, creveți și ardei.

Pancake

Este un fel de clătită prăjită într-o tavă sau tigaie. Aluatul, de obicei, este format din ouă, făină, lapte sau apă și ulei sau unt topit. 

Panettone

Fel de cozonac cu stafide şi fructe confiate. Originar din Milano.

Parfait

Este un desert - îngheţată din frişcă, albuşuri de ou şi gelatină ca agent de întărire.

Parmezan

 Este o brânză foarte tare, uscată, făcută din lapte de vacă degresat sau parțial degresat. Este puternic aromată şi se foloseşte rasă peste feluri de paste, supe şi feluri de risotto.

Pavlova

Este un desert tip bezea cu o crustă crocantă şi fină, denumit după numele balerinei ruse Anna Pavlova. Se foloseşte frişcă şi fructe proaspete.

Prosciutto

Este un tip de şuncă din muşchi de porc, ce a fost condimentată, sărată, apoi uscată la aer.

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri