Dicţionar Culinar

Brownie

Negresă. O prăjitură de ciocolata. Numele vine de la culoarea maro a prăjiturii.

Bruschetta (bruscheta)

Pâine cu usturoi, tradiţional italiană. Felii de pâine la grătar unse cu ulei de măsline extra-virgin și usturoi proaspăt.

Bulion

Pastă conservată de pătlăgele roşii.

Caesar (salată)

Salata este formată din verdeţuri (salată clasicăRomaine) cu un sos vinaigrette de usturoi. Salata Caesar a fost votată de către Societatea Internațională de gurmanzi din Paris, ca "cea mai reuşită rețetă provenită din America în ultimii 50 de ani."

Calamar

Este un tip de caracatiţă. Aceasta are un corp lung cu aripioare de înot în spate, două tentacule, și opt tentacule. "Calamari" este un cuvânt de origine latină care se referă la lichidul de cerneală secretat de calmar.

Calzone

 Este o crustă de pizza împăturită ca o semilună iar în interior se găsesc toate ingredientele de o pizza normală. La exterior este stropită cu sos de roşii şi apoi se se introduce la cuptor. Este ușor stropită cu ulei de măsline după coacere.

Camembert (brânză)

Este un tip de brânză, asemănătoare cu brânza Brie, dar cu aromă şi textură mai bogate. Aceasta este fabricată din lapte de vacă integral. Este cel mai comercializat produs la scară largă dintre toate brânzeturile franceze. Aceasta este consumată la desert și gustări.

Canola (ulei)

Ulei de rapiţă.

Capere

Caperele sunt boboci nedeschişi de flori verzi ale plantei Spinosa Capparis, un tufiș sălbatic cultivat în principal în țările mediteraneene, în special în sudul Franței, Italiei, și Algeria. Ele sunt acum, de asemenea, crescute şi în California. Acestea variază în mărime de la aceea a unei boabe de piper mici (soiul Petite din sudul Franței și considerat cel mai bun), la unele la fel de mari ca vârful degetului mic (din Italia). Ele se găsesc comercializate în saramură, dar pot fi, de asemenea, găsite sărate și vândute în vrac. Înainte de consum, clătiţi bine cu apă, pentru a îndepărta sarea.

Cappuccino

Cafea espresso cu topping de spumă/cremă de lapte fierbinte. Se adaugă, de asemenea, o cantitate mică de lapte cald. Suprafața de spumă este, uneori, pudrată cu cacao, nucşoară sau scortisoară.

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri