Dicţionar Culinar

Caramel

Este numit şi "zahar ars." Aroma se obţine prin topirea zahărului alb într-o tigaie până când se colorează. Trebuie să se amestece constant la foc foarte mic pentru a preveni arderea.

Caramelizare

Încălzirea zahărului până se lichefiază şi devine un sirop clar, de culoare ce variază de la auriu la maro închis.

Carbonara (paste)

Carbonara este un fel de mâncare de paste italiene, bazat pe ouă, brânză (Pecorino Romano sau Parmigiano Reggiano), bacon și piper negru. Spaghetele sunt folosite de obicei ca paste, cu toate acestea, paste ca fettuccine, rigatoni sau bucatini pot fi de asemenea utilizate. 

Carpaccio

Este un fel de mâncare clasic italian, ce constă din felii foarte subțiri de carne de vită crudă, servite cu sare, piper şi ulei de masline. Termenul înseamnă, de asemenea, felii foarte subțiri de carne, pește, și / sau legume.

Cassata (casata)

Este un desert (de origine siciliană) de brânză ricotta, fructe confiate, fistic, zahăr, ciocolată, pandişpan înmuiat în lichior și glazură de fistic. verde.

Cedar - Cheddar (brânză)

Este facuta din lapte de vaca si pregatita dupa un procedeu special: pasta moale se taie in calupuri dreptunghiulare, care sunt intoarse si asezate unele peste celelalte, pentru ca zerul sa se scurga. Branza are interiorul de culoare galbena intensa, o textura ferma si un miros care il combina pe cel al zerului cu o nota de iuteala caracteristica mustarului, atunci cand este veche.

Chateaubriand

Este o reteţă, nu un fel de a tăia carnea. Se foloseşte, în general, secţiunea din mijloc din muşchiul de vită care este friptă la tigaie sau la grătar şi servit cu un sos. În mod tradițional fileul se taie la masă.

Chorizo

Un cârnat mexican extrem de condimentat, care se face cu carne de porc și ardei iute. Se vinde proaspăt sau uscat. Chorizo mexican se face cu carne de porc proaspătă, în timp ce versiunea spaniolă folosește carne de porc afumat.

Cidru

Suc de mere fermentat. Desi merele sunt cele mai frecvente la realizarea cidrului, perele și cireșele dulci sunt adesea folosite la cidru. Acesta poate fi băut direct sau diluat cu apă.

Consomme

Supă clară considerată una dintre cele mai bune supe. Se face prin adăugarea unui amestec de carne împreună cu o combinație de morcovi, telina, ceapa, roșii și albușuri de ou.Cheia pentru a face o supă limpede de înaltă calitate este fierberea; în timpul fierberii se agită frecvent.

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri