Dicţionar Culinar

Madeira (sos)

Fel de sos, pentru carne, pe bază de vin roşu.

Marţipan

Un amestec de zahăr, migdale, și albușuri de ou. De asemenea, numit şi pastă de migdale. Acesta este utilizat pe scară largă în preparatele de desert, de obicei ca decor.

Margarita

Cocktail realizat din suc de lămâie proaspăt, lichior de portocale și tequila servit într-un pahar cu sare pe buza paharului.

Marinată (Marinade)

Este un lichid bine condimentat, în care se scufundă carnea pentru a prinde gust aromat.

Mascarpone (brânză)

Mascarpone este o brânză italiană făcută din smântână, coagulată cu acid citric sau acid acetic. Mascarpone este lăptos, de culoare albă-gălbuie și este ușor tartinabil. Acesta este folosit în feluri de mâncare diferite din regiunea Lombardia din Italia, unde este o specialitate. Mascarpone este un ingredientul principal pentru Tiramisu. Uneori este folosit în loc de unt sau de branză parmezan pentru a îngroșa și îmbogăți risotto. Mascarpone, a fost inițial facut din lapte de bivoliță. (wikipedia)

Minestrone

Este o supă groasă de legume, ce poate conţine şi paste.

Mozzarella (brânză)

Tip de brânză, de culoare albă, fină şi uşoară, cel mai adesea fabricată din lapte de vacă.

Nutella

O pastă groasă din ciocolată şi alune.

Osso Buco

Fel de mâncare din cozi de viţel cu legume şi plante aromatice.

Paella

Fel de mâncare cu orez, roșii, și șofran. Alte ingrediente pot fi carnea de pui, chorizo, scoici, creveți și ardei.

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri