Prajitura "Experiment"

Moderator: Administrator

Prajitura "Experiment"

Postby MihaelaT » Thu Dec 26, 2013 5:49 pm

Image

M-am gandit sa fac si o prajitura noua, ceva ce ne-ar placea. Am gandit putin cantitatile, m-am gandit ce ne-ar placea sa simta papilele noastre gustative si am trecut la treaba.
Foi: 6 oua, 7 linguri de zahar, 100 g nuca de cocos, 5 linguri de faină, 1/2 plic praf de copt, 1 fiola de esenta de vanilie.
Albusurile se spumeaza bine, se adauga treptat zaharul mixand continuu pana devine o spuma lucioasa. Se adauga galbenuşurile si esenta de vanilie si se mixeaza la o viteza mica pana se omogenizeaza dupa care se renunta la mixer si se ia o lingura de lemn sau o spatula. Se adauga nuca de cocos amestecand usor de jos în sus si apoi se adauga faina amestecata în prealabil cu praful de copt. Compozitia se împarte în trei si se coc pe rand trei foi. Foile le-am copt într-o tava 24/34cm.
Glazura de ciocolata: o ciocolata cu lapte, o ciocolata amaruie si 150 ml frisca lichida. Eu am preferat sa împart igredientele în jumatate si am preparat glazura de doua ori pentru fiecare foaie în parte. Am turnat glazura pe prima şi a doua foaie şi am lasat putin sa se întareasca.
Pentru ca am facut şi Krem a la krem la cererea Dianei si preparasem cam multă glazura, cu ce a ramas (o cantitate mai mică decat la celelalte doua foi) am uns si a treia foaie.
Crema de vanilie: 3 galbenusuri, 5 linguri de zahar, o budinca de vanilie (nu-mi plac cremele cu făina sau amidon), 400 ml lapte, 1 fiola de esenta de vanilie.
Galbenusurile le-am frecat putin cu zaharul, am adaugat praful de budinca si apoi treptat laptele rece. Am fiert compozitia la foc mic, mestecand continuu sa nu se prinda. Se lasa la racit cu un capac deasupra sau folie alimentara sa nu faca pojghita. Cand s-a racit se se mixeaza bine un pachet de unt (200g) si se adauga treptat crema fiarta si la final esenţa de vanilie. Crema se împarte, ochiometric, în doua si se asambleaza prajitura.
Bezea: cele 3 albusuri ramase se mixeaza bine cu un praf de sare, cat luam între doua degete, se pune pe aburi mixand continuu (eu folosesc mixerul, ma oboseşte telul =)) ), se adauga pe rand 8 linguri de zahar si zeama de la o jumatate de lamaie. Bezeaua se întinde peste prajitura. Se poate lasa asa, dar eu avand fulgi de ciocolata, Sweet Decor de la Juweel, am presarat peste bezea.
Image

Image

Image

Image

Image



User avatar
MihaelaT
 
Posts: 599
Joined: Sun Dec 06, 2009 3:41 pm
Location: de la poalele Parangului

Re: Prajitura "Experiment"

Postby Happy » Fri Dec 27, 2013 3:09 pm

Foarte faina prajiturica =p~ :ymapplause:
User avatar
Happy
 
Posts: 2736
Joined: Tue Dec 15, 2009 1:43 am
Location: Jos in Aussie

Re: Prajitura "Experiment"

Postby Administrator » Sat Dec 28, 2013 10:18 am

Moama...ce experiment apetisant...super
User avatar
Administrator
Site Admin
 
Posts: 6546
Joined: Wed Dec 02, 2009 6:50 pm

Re: Prajitura "Experiment"

Postby MihaelaT » Sat Dec 28, 2013 3:51 pm

A fost foarte buna!
User avatar
MihaelaT
 
Posts: 599
Joined: Sun Dec 06, 2009 3:41 pm
Location: de la poalele Parangului

Reclama

Return to Prajituri

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests

cron