Saramura de crap

Moderator: Administrator

Saramura de crap

Postby Administrator » Sun Jul 07, 2013 5:48 pm

Saramura de crap

Ingrediente:

4 pesti (aprox 2 kg/bucata)
4 ardei rosii capia
4 rosii coapte
2 ardei iuti
10 catei de usturoi
ulei
sare grunjoasa
piper
boia iute/dulce
2 foi de dafin
1 legatura patrunjel
cimbru
1 pahar vin alb sec

Mod de preparare:

Se curata pestele, se taie capul, ai mei fiind mari i-am crestat bine pe ambele parti, se ung cu ulei si se presara cu sare grunjoasa.

Se face focul la gratar si cand jarul se mai domoleste se aseaza pestii pe gratar
Atentie nu se mai misca pana nu sunt gata "fripti" pe acea parte fiindca se rupe pielea de pe ei si ramane pe gratar.

Intr-un coltisor al gratarului punem ardeii grasi si rosiile sa se coaca, cand sunt gata se decojesc si se taie dupa preferinta.

Intr-o oala se pun 3 l de apa la fiert pe aragaz, cand da in clocot se adauga ardeii si rosiile taiate , se adauga ardeii iuti taiat rondele, sare, piper dupa gust si se lasa la fiert cca 5 min. Se adauga ramurica de cimbru(eu am avut busuioc proaspat) ;) usturoiul zdrobit si frecat cu 5 linguri de ulei, paharul de vin, foile de dafin.
Se mai lasa pe foc pana da in fiert si se opreste focul. Se da de o parte.

Pestii fripti pe ambele parti se pun intr-o tava incapatoare si deasupra lor se toarna zeama preparata si patrunjelul proaspat taiat marunt.
Se lasa sa se "odihneasca" pana facem o mamaliguta apoi se serveste cu un pahar de vin alb alaturi ;)

Optional se mai poate pregati un mujdei pentru cine mai doreste sa-si puna deasupra.


Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image



User avatar
Administrator
Site Admin
 
Posts: 6546
Joined: Wed Dec 02, 2009 6:50 pm

Re: Saramura de crap

Postby Oana » Mon Jul 08, 2013 3:53 pm

Aoleu.........ce bine arata =p~
User avatar
Oana
 
Posts: 2084
Joined: Sun Dec 06, 2009 11:51 am
Location: Piatra Neamt

Reclama

Return to Peste

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron