Ingrediente: pt o oala de 4 kg.
3 legaturi stevie
2 legaturi loboda
2 cepe potrivite
2 morcov mic
1 ardei gres(eu am avut tocat la congelator)
rosii in bulion aproximatin 300 gr.
fidea
ou
bors
sare
putin ulei
Se curata stevia si loboda, se spala si se toaca marunt.
Eu pt. orice eventualitate am pus apa clocotita peste stevie(sa nu fie amara)
Ceapa, morcovul, ardeiul, se curata,se spala, se toaca cubulete si se pun la fiert in oala cu apa .Eu am pus de la inceput odata cu legumele si stevia si loboda, voi o puteti pune mai tarziu caci fierbe repede.Se pun cateva picaturi de ulei, se lasa la fiert.Cand legumele sunt aproape fierte se pun rosiile in bulion, se potriveste se sare, se pune fideaua, borsul, se mai lasa 5 minute, apoi se prinde cu ou batut.
In alti ani cand faceam ciorba de stevie puneau ouale intregi in ciorba.Daca viitoare cand am sa mai fac asa am sa procedez.







