Alba ca Zapada - bicolora

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Alba ca Zapada - bicolora

Ingrediente

  • Oua: 2
  • Zahar: 9 linguri
  • Ulei: 9 linguri
  • Lapte: 9 linguri
  • Amoniac stins cu zeama de lamaie: jumatate lingurita
  • Faina: cat este nevoie
  • Zahar: 250 g, pentru crema
  • Lapte: 500 ml, pentru crema
  • Faina: 8 linguri, pentru crema
  • Lamai: 1-2, pentru crema
  • Coaja de lamaie: de la o lamaie, pentru crema
  • Margarina: 1 pachet, pentru crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alynusa
Am facut o alba ca zapada un pic mai diferit de cea clasica dar foarte buna...

Se face un aluat potrivit de tare.din toate ingredientele de mai sus
se taie in 3-4 bucati,pe care le coacem pe dosul tavi

Se pune la fiert zaharul ,laptele si faina.
Cand sa racit ,se adauga margarina si lamaia(eu am pus-o de fierbinte in crema)

Aluatul l-am dat in doua,o parte am lasat-o alba iar in cealalta am pus cacao
Crema am dat-o in doua,in jumatate am pus zeama si coaja de lamaie iar in cealalta cacao si esenta de rom..
Am ornat cu crema alba blatul maro si cu crema maro blatul alb..

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri