Albinita

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 4 Iulie 2013
Albinita

Ingrediente

  • Faina: 400 g
  • Oua: 1
  • Zahar: 150g
  • Unt: 50g
  • Miere: 2 linguri (incalzita)
  • Lapte: 2 linguri
  • Bicarbonat: 1 lingurita
  • Lapte: 400ml
  • Zahar: 180g
  • Gris: 100g
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Coaja de lamaie: 1
  • Zeama de lamaie: 1 lingura
  • Unt: 200g

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  20-25

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Blatul:
400 g faina
1 ou
150 g zahar
50 g unt
2 linguri miere de albine (incalzita)
2 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat

Se amesteca oul cu zaharul si untul dupa care se adauga mierea (mierea mea era cam zaharisita si am incalzit-o la microunde), laptele si bicarbonatul. Toate acestea se amesteca pe aburi pina se ingroasa.Se ia vasul de pe aburi si se adauga faina treptat.

Se imparte in 4 parti din care se intind 4 foi .

Se coc pe dosul tavii unse cu unt sau ulei si presarate cu faina (fiecare foaie se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a nu se umfla). Foile nu trebuie tinute in cuptor mai mult de 5-6 minute. Dupa care cand se scoate tava, se trece lama unui cutit pe sub foaie pentru a se desprinde mai usor de tava. (nu sunt o specialista la facut foi)

Crema:
400 ml lapte
180 g zahar
100 g gris
1 plic zahar vanilat (sau esenta de vanilie)
coaja de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
200 g unt (am folosit margarina rama pentru prajituri)

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Se adauga grisul in ploaie, amestecang in continuu. Se fierbe o crema groasa, care se lasa sa se raceasca . Dupa ce crema s-a racit, se bate margarina cu mixerul si treptat se adauga cate o lingura de crema si o lingurita zeama de lamaie.
Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de crema

Apoi a doua foaie, care se unge cu gem de preferinta un gem mai acrisor (eu am pus pasta de macese)

Apoi a treia foaie peste care se pune cealalta jumatate de crema si in final a patra foaie.

Prajitura se tine la rece cateva ore, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Reteta postata in forum de Criss

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri