Albinita de post

postat de Retete in Imagini, in Dulciuri de post, pe 2 Iulie 2013
Albinita de post

Ingrediente

  • Apa minerala: 15 linguri
  • Ulei: 14 linguri
  • Zahar: 10-15 linguri
  • Amoniac: 1 plic
  • Zeama de lamaie: putina
  • Faina: cat cuprinde
  • Coaja de lamaie: dupa gust
  • Arome: dupa gust
  • Gem: 2 borcane

Specific:

  European

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Dulciuri de post
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alynusa
Mod de preparare crema de gris:
-fierbem o ceasca de apa cu una de zahar...
-cand a inceput a fierbe ,turnam grisul in ploaie si fierbem pana rezulta o crema consistenta...
-luam vasul de pe foc si adaugam in ea :un pachet de margarina,apoi zeama si coaja de la o lamaie...
dam la rece...
Mod de preparare foi:
Se amesteca toate ingredientele.....se adauga faina pana rezulta un aluat usor de intins...
-se imparte aluatul in 4...coacem 4 foi pe dosul tavii cu dimensiuni de 26x36.

Dupa racirea foilor asamblam prajitura:
-foaie...gem de visine...foaie...crema de gris...foaie...gem de caise.
-prajitura se ambaleaza intr-o folie alimentara si se tine in frigider pana a doua zi...
-a doua zi se glazureaza.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri