Alfajores fursecuri argentiniene

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 17 August 2013
Alfajores fursecuri argentiniene

Ingrediente

  • Faina: 90 g
  • Amidon: 190 g
  • Unt: 150 g
  • Zahar: 115 g
  • Vanilie: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Oua: 1 bucata
  • Galbenus de ou: 1 bucata
  • Praf de copt: 1 lingurita
  • Dulce de leche: 1 cutie
  • Gem: dupa gust
  • Zahar pudra:

Specific:

  Sud-American

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Argentina

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

sursa retetei: Micul bucataria noastra

Se amesteca faina, amidonul, praful de copt si sarea.
Untul se bate cu zahar si vanilie pana devine spuma.
Se adauga pe rand oul si galbenusul, amestecand foarte bine, dupa fiecare adaugare
Apoi se adauga amestecul de faina.Se amesteca, se formeaza o bila care se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru 1 h.

Se scoate, se intinde o foaie cam de 0,5 cm grosime, se decupeaza si se coc pe hartie de copt pana devin ferme.

Se umplu cu dulce de leche, obtinut prin fierberea unei cutii de lapte condensat intr-un vas cu apa, timp de trei ore, sau cu gem.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri