Aluat frantuzesc cu ulei

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 25 Iunie 2013
Aluat frantuzesc cu ulei

Ingrediente

  • Apa calda: 1 pahar
  • Ulei: 1 pahar
  • Sare: 1 varf
  • Faina: 4 1/2 pahare
  • Praf de copt: 2 lingurite

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Franta

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Se amesteca ingredientele si se framanta pina se obtine un aluat compact se divide in 3 portii

Se ia pe rand fiecare portie si se intinde subtire ,pe masa prafuita cu amidon in exces.

Dupa ce se intinde subtire ,se prafuieste cu amidon si latura externa a aluatului intins,se impacheteaza plic .in timp ce se impacheteaza se prafuiesc toate laturile astfel incat intre foi sa fie amidon ...sa nu se atinga foaie cu foaie fara sa fie bine amidonata.

Acest plic se imparte la randul lui in doua...din el se intind doua foi..care le umplii dupa preferinta . deci din compozitia de mai sus ies 6 rulade. (aluatul se poate pune infasurat cu folie in congelator)

Se poate folosi in diverse forme, rulada, placinta, impletita, etc...cu diverse umpluturi

Sursa retetei: principe-desprecopii

Reteta în Imagini
  • Acesta este amidonul de porumb Acesta este amidonul de porumb
  • Asa arata aluatul gata preparat Asa arata aluatul gata preparat
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri