Aluat pentru placinta

postat de Retete in Imagini, in Placinte, pe 29 Iunie 2013
Aluat pentru placinta

Ingrediente

  • Faina: 15 linguri
  • Apa minerala: 15 linguri
  • Ulei: 7 linguri
  • Unt sau margarina: 2 linguri
  • Faina: 2 linguri

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Placinte
Mod de Preparare

Aluat 1

15 linguri cu virf de faina, 15 linguri de apa minerala, 7 linguri de ulei

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se obtine o coca moale, apoi se intinde pe masa

Aluat 2

2 linguri de unt sau margarina la temperatura camerei (adica sa fie ca o crema NU LICHID ), 2 linguri de faina

Se amesteca intr-un castron si se obtine o crema pe care o punem peste aluatul 1 intins deja

Se ruleaza ca o rulada aluatul si apoi se rasuceste in spiarala ca sa incapa intr.un castron si se pune totul la rece minim 30 minute .

Aluatul se scoate din frigider (dupa 30 de min) se imparte in doua
Se unge tava cu unt, se intinde cu sucitorul o foaie se pune umplutura dorita apoi se intinde a doua foaie se pune deasupra umpluturii, se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul preincalzit, se lasa la foc mediu pana se rumeneste.

Sursa retetei: crista-s desprecopii

Reteta în Imagini
  • Si asa este rasucit Si asa este rasucit
  • Intre timp pregatiti umplutura dorita Intre timp pregatiti umplutura dorita
  • Aluatul este pentru o tava patrata de 28 cm Aluatul este pentru o tava patrata de 28 cm
  • Asa arata aluatul la final cu umplutura de branza si stafide Asa arata aluatul la final cu umplutura de branza si stafide
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri