Aluat pentru placinte, strudele

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 25 Iunie 2013
Aluat pentru placinte, strudele

Ingrediente

  • Apa minerala: 200 ml
  • Ulei: 200 ml
  • Faina: Cat cuprinde cca 800 gr
  • Sare: Un varf
  • Praf de copt: 1 lingurita
  • Drojdie: Cat o nuca
  • Unt: 125 gr

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Uleiul,apa,drojdia,sarea si praful de copt se amesteca,apoi se adauga faina pana ce devine un aluat elastic.

Se imparte in doua,se intinde foaie si se unge cu jumate din unt,

Se deslipeste de pe sucitor,se taie pe jumatate (lungime)si cele doua fasi se suprapun,se pliaza si se da la frigider.

Procedam la fel si cu cea de a doua bucata de aluat.Se da la frigider.

Dupa 1-2 ore aluatul se poate folosi..la strudel,placinte..etc si umple cu orice doriti

Reteta postata de Michelle

Reteta în Imagini
  • Se ruleaza pe sucitor Se ruleaza pe sucitor
  • Se taie ca in imagine Se taie ca in imagine
  • Se deslipeste de pe sucitor,se taie pe jumatate (lungime)si cele doua fasi se suprapun,se pliaza si se da la frigider. Se deslipeste de pe sucitor,se taie pe jumatate (lungime)si cele doua fasi se suprapun,se pliaza si se da la frigider.
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri