Aluat sarpe umplut cu ciocolata calda

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 25 Iunie 2013
Aluat sarpe umplut cu ciocolata calda

Ingrediente

  • Faina: 500g
  • Drojdie: 1 cub
  • Oua: 1
  • Lapte: 250ml
  • Apa: 100 ml
  • Coaja rasa de portocala: 1
  • Zahar: 2 linguri
  • Ulei: 50 ml
  • Sare: 1 varf cutit
  • Ciocolata calda: 1 plic
  • Scortisoara: 1 varf cutit
  • Nuci macinate: 4 linguri
  • Margarina: 50g
  • Zahar: 4 linguri
  • Vanilie: Dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Se framanta un aluat...
-se amesteca apa,laptele,zaharul,drojdia si sarea pe foc pana se incalzeste un pic....
-turnam amestecul peste faina,ou si coaja de portocala....framantam bine...la sfarsit desfacem aluatul cu 50ml ulei.

Lasam sa creasca 30 minute.

Dupa ce a crescut se intinde o foaie pe care o ungem cu margarina,(foarte subtire)apoi presăram amestecul de ciocolata...
-rulam si coacem...eu am facut un sarpe :D

Acelasi procedeu si la cornuri...

Reteta postata in forum de alynusa

Reteta în Imagini
  • Aluatul la crescut Aluatul la crescut
  • Uns cu margarina Uns cu margarina
  • Amestecul cu ciocolata calda Amestecul cu ciocolata calda
  • Aluatul presarat cu amestecul Aluatul presarat cu amestecul
  • Rulat si uns cu ou si fulgi de migdale Rulat si uns cu ou si fulgi de migdale
  • Si cornurile Si cornurile
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri