Amandine

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 4 Iulie 2013
Amandine

Ingrediente

  • Oua: 6
  • Apa rece: 6 linguri
  • Zahar: 300 g
  • Faina: 260 g
  • Cacao: 30g
  • Praf de copt: 1
  • Zahar vanilat : 1
  • Lapte: 1/2 l
  • Galbenus de ou: 3
  • Amidon: 3 linguri
  • Faina: 3 linguri
  • Zahar: 6 linguri
  • Cacao: 4 linguri
  • Unt sau margarina: 150 g
  • Zahar pudra: 2 linguri
  • Zahar: 8 linguri
  • Apa: 3 cani
  • Ciocolata: 300 g
  • Frisca lichida: 75 g

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  20-25

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Blat:
-6 oua,
-6 linguri de apa rece,
-300 g zahar,
-260g faina+30g cacao
(aici puteti jongla cu proportiile, cantitatea de faina este de 300 g, dar scadeti din cantitate cata cacao vreti sa puneti),
-1 praf de copt,
-zahar vanilat sau esenta de care vreti;

Crema:
-1/2 l lapte,
-3 galbenusuri,
-3 linguri amidon alimentar,
-3 linguri de faina,
-6 linguri zahar,
-4 linguri cacao,
-150g unt sau margarina
-2 linguri zahar pudra;

Sirop:
-8 linguri zahar,
-3 cani apa;

Glazura:
-200 cioco (alegeti ce vreti, amara, cu lapte),
-75 ml frisca lichida

Preparare:

Blat:
-se separa albusurile de galbenusuri
-albusurile se bat cu zaharul si apa, puse treptat;
-faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se pune in compozitie (in acelasi timp aprindem cumptorul sa se incalzeasca)
-compozitia se toarna in tava in care am pus hartie de copt

Crema:
-se amesteca zaharul, faina, amidonul si cacao
-se adauga si cele 3 galbenusuri, apoi si laptele si se amesteca bine pt omogenizare
-se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu, ca sa nu se prinda, pana se ingroasa
-cand e gata, se pune la racit
-se bate spuma untul cu cele 2-3 linguri de zahar pudra
-din crema racita se pune cate un pic in bolul cu untul batut si se mixeaza pana se incorporeaza toata budinca
-si la final arata asa
-blatul scos din cuptor si rasturnat:
- se uda folie si se pune pe tava (marginile se lasa mult afara pt ca se va acoperi blatul) si se pune o parte din blat (s-a taiat blatul in doua de-a lungul)
- se insiropeaza si se unge cu crema:
-se pune a 2-a parte de blat si se insiropeaza dupa care se acopera cu marginile foliei alimentare si se da la frigider peste noapte (minim 8 ore)

Glazura se face punand pe foc 75 ml frisca lichida in care am rupt 2 ciocolati

Se amesteca pe foc pana la dizolvarea bucatilor de ciocolata Se toarna peste blatul taiat bucati

-blatul scos din cuptor si rasturnat
- se uda folie si se pune pe tava (marginile se lasa mult afara pt ca se va acoperi blatul) si se pune o parte din blat (s-a taiat blatul in doua de-a lungul)
- se insiropeaza si se unge cu crema
-se pune a 2-a parte de blat si se insiropeaza dupa care se acopera cu marginile foliei alimentare si se da la frigider peste noapte (minim 8 ore)

Glazura se face punand pe foc 75 ml frisca lichida in care am rupt 2 ciocolati

Se amesteca pe foc pana la dizolvarea bucatilor de ciocolata Se toarna peste blatul taiat bucati

Reteta postata in forum de Felis

Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri