Amandine

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 4 Iulie 2013
Amandine

Ingrediente

  • Faina: 200 g
  • Zahar tos: 200 g
  • Praf de copt: 1
  • Bicarbonat: 1/2 lingurita
  • Cacao: 40 g
  • Unt: 175 g
  • Oua: 2
  • Zahar vanilat : 2 plicuri
  • Smantana: 150 ml
  • Ciocolata neagra: 175 g
  • Zahar pudra: 300 g
  • Unt: 85 g
  • Sirop de zahar: 1 lingurita
  • Smantana: 125 g
  • Zahar vanilat : 1 plic

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  20

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Se amesteca faina cu zaharul, praful de copt si bircabonatul, se adauga apoi untul moale si continuam sa amestecam pana se omogenizeaza.
Se adauga cacao, smantana, vanilia si ouale (separate: albusul spuma si galbenusele frecate cu putin zahar).

Pentru crema:
Se topeste untul impreuna cu ciocolata intr-un castron mare in bain-marie (sau in cuptorul cu microunde), cu grija pt a nu se taia.
Lasam sa se raceasca si adaugam siropul de zahar, smantana si vanilia. Cand toate sunt bine amestecate, se adauga zaharul pudra cernut.
Daca ni se pare crema prea groasa, mai putem adauga o lingurita de apa fierbinte, daca e prea moale, se mai adauga putin zahar pudra.

Se coace, se lasa sa se raceasca, se taie transversal si se pune crema.

Se taie cubulete si se imbraca in ciocolata.

Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri