Andive la gratar umplute cu somon afumat

postat de Retete in Imagini, in Peste, pe 9 Iulie 2013
Andive la gratar umplute cu somon afumat

Ingrediente

  • Sare de mare: dupa gust
  • Lemongrass: 1 lingura - tocat fin
  • Vin alb dulce: 3 Linguri
  • Somon afumat: 115 g
  • Andive: 3
  • Ulei de masline: 2 Linguri

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  3-4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Peste
Mod de Preparare

Se pune la incalzit gratarul la foc mic. Se poate face reteta si la cuptor.

Se taie fiecare andiva pe lungime se unge cu ulei,sarezi pe fiecare parte.

Se coc andivele 15 min pe fiecare parte,apoi se aseaza cu partea rotunda in jos.

In acelasi timp intr-o oala mica se pune lemongrasul, 1-2 min la foc mediu.se adauga sampania si se lasa 1-2 min pana lichidul a scazut si capata consistenta de sirop.Pui din nou pe foc si lasi 1-2 min.

Se adauga o lingurita unt ,se amesteca mereu .pana cand fiecare lingurita de unt e absorbita si apoi mai pui alta,repeti.In cazul in care untul se opreste sa se topeasca cand il pui in sos mai pui la foc mic doar o clipa.Dupa ce ai incorporat tot untul sosul e gata.

Rupi o cantitate mica de somon afumat si o amesteci cu o cantitate mica de sos(beurre blanc),o pui peste andive,asezonezi cu sare dupa gust.

Sursa retetei: curcubeu culinar

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri