Ardei la cuptor

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri de post, pe 10 Iulie 2013
Ardei la cuptor

Ingrediente

  • Ardei gras: 6 buc
  • Masline fara samburi: 100 g
  • Capere: 75 g
  • Usturoi: 4 catei
  • Patrunjel: dupa gust
  • Ulei de masline: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Pesmet: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri de post
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Danelutza
O mincarica ideala ca garnitura, dar se poate servi, asa cum am facut noi, cu feliute de piine proaspata.
Intii coacem ardeii, cind este cite unul gata, il punem intr-o oala si acoperim cu un capac, asa ii vom putea curata mult mai usor.
Cind s-au racit ii curatim frumos de coaja, eliminam codita si-i curatim de simburi.
Vedeti ce culoare frumoasa au, mie imi venea sa-i maninc asa, doar cu sare, ulei si otet.

Intr-o tava unsa cu ulei, punem un strat de ardei, masline taiate, caperi, feliute de usturoi, patrunjel taiat marunt, saram si piperam, punem deasupra un pic de pesmet si un firicel de ulei.
Continuam asa cu urmatorul strat, iar la sfirsit adaugam pesmet, de aceasta data mai multisor.
Bagam in cuptorul preincalzit la 225 de grade si lasam circa 20 de minute, cit sa se coloreze pesmetul de deasupra.
Servim caldut sau chiar rece, gustul este delicios, am mincat portioara mea nu numai cu gura, ci cu ochii si sufletelul. Pofta mare !

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri