Awama gogosele arabesti insiropate

postat de Retete in Imagini, in Gogosi, pe 11 Iunie 2013
Awama gogosele arabesti insiropate

Ingrediente

  • Iaurt: 400 g
  • Faina: 300 g
  • Oua: 2
  • Amoniac: 1 lingurita
  • Zahar tos: 200 g
  • Apa: 150 ml
  • Zeama de lamaie: 25 ml
  • Esenta de portocale: Putin
  • Apa de trandafiri: Putin

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Liban

Categorii:

   Gogosi
Mod de Preparare

Se amesteca bine toate ingredientele – in final va rezulta un aluat moale care se ia cu lingura (mica sau mijlocie) si se prajesc in ulei incins (de preferat ulei de masline)

Se scot, se pun pe mai multe hartii pentru a se scurge bine de ulei si se imbiba intr-un sirop preparat de dinainte

Pentru sirop de fierb 200 gr zahar tos cu 150 ml apa ,se adauga 2 lingurite de zeama de lamaie,o lingurita esenta de portocal si una de apa de trandafir

Se scufunda gogoshelele in acest sirop

Sursa retetei: Luna75 desprecopii

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri