Awama gogosele arabesti insiropate

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 23 August 2013
Awama gogosele arabesti insiropate

Ingrediente

  • Iaurt: 400 g
  • Faina: 300 g
  • Oua: 2 bucati
  • Amoniac dizolvat in lapte: 1 lingurita
  • Zahar tos: 200 g - pentru sos
  • Apa: 150 ml
  • Zeama de lamaie: dupa gust
  • Esenta de portocale: dupa gust
  • Apa de trandafiri: dupa gust

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Liban

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

sursa retetei: Luna75 desprecopii

Se amesteca bine toate ingredientele – in final va rezulta un aluat moale care se ia cu lingura (mica sau mijlocie)
si se prajesc in ulei incins (de preferat ulei de masline)
Se scot, se pun pe mai multe hartii pentru a se scurge bine de ulei si se imbiba intr-un sirop preparat de dinainte
Pentru sirop de fierb 200 grzahar tos cu 150 ml apa ,se adauga 2 lingurite de zeama de lamaie,o lingurita esenta de portocal si una de apa de trandafir
Se scufunda gogoshelele in acest sirop

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri