Basboasah

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 23 August 2013
Basboasah

Ingrediente

  • Unt topit: 200 g
  • Zahar tos: 150 g
  • Oua: 2 bucati
  • Gris: 400 g
  • Praf de copt: 1 lingurita
  • Bicarbonat de sodiu: 1/2 lingurita
  • Iaurt gras: 250 g
  • Zahar tos: 300 g - pentru sos
  • Zeama de lamaie: 1 bucata

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Liban

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta cremoasa,se aduga untul,grisul,coaja rasa de la doua lamai,praful de copt si bicarbonatul,iaurtul
La sfarsit se aduga albusurile batute spuma. Se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina (in strat nu foarte gros),iar dupa 20 de minute se coace la foc potrivit.
Dupa ce s-a copt blatul se varsa siropul rece pe deasupra,se pune nuca de cocos si cate o jumatate de fistic. Dupa ce s-a racit se taie in patratele (fiecare patrat avand un fistic la mijloc)

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri