Batabot - painici arabesti

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 8 Iulie 2013
Batabot - painici arabesti

Ingrediente

  • Faina: 1/2 kg
  • Drojdie uscata: 2 lingurite
  • Sare: dupa gust
  • Apa calda: cat cuprinde

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Liban

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Drojdia se inmoaie in putina apa calduta si se lasa cateva minute sa se odihneasca
Se amesteca apoi si se framanta bine toate ingredientele
Se lasa la dospit pana ce aluatul isi dubleaza volumul
Apoi se intinde o foaierelativ subtire
Sse taie rondele cu o cana, se lasa din nou la dospit, cam o jumatate de ora, apoi se coc pe o tigaie de tuci, sau ceva cu fundul gros.
Ar trebui sa iasa destul de umflatele, pentru a fi taiate si umplute dupa gust. Asta in ramadan, pentru ca altfel se fac mai mari, se pune unt din belsug deasupra si se mananca cu un pahar de ceai cu menta alaturi(reteta kossir)

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri