Batabot - painici arabesti

postat de Andrei Vasile, in Paine de casa, pe 28 Mai 2013
Batabot - painici arabesti

Ingrediente

  • Faina: 1/2 kg
  • Drojdie uscata: 2 lingurite
  • Sare: 1 varf de lingurita
  • Apa calda: 1 pahar

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Arabia Saudita

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Drojdia se inmoaie in putina apa calduta si se lasa cateva minute sa se odihneasca.

Se amesteca apoi si se framanta bine toate ingredientele.

Se lasa la dospit pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Apoi se intinde o foaie relativ subtire.

Se taie rondele cu o cana, se lasa din nou la dospit, cam o jumatate de ora, apoi se coc pe o tigaie de tuci, sau ceva cu fundul gros.

Mod de Servire

Ar trebui sa iasa destul de umflate, pentru a fi taiate si umplute dupa gust. Asta in Ramadan, pentru ca altfel se fac mai mari, se pune unt din belsug deasupra si se mananca cu un pahar de ceai cu menta alaturi.

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri