Beef bourguignion

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu cartofi, pe 3 Iulie 2013
Beef bourguignion

Ingrediente

  • Carne de vita: 1kg
  • Bacon: 250g
  • Morcovi: 1
  • Ceapa: 1
  • Ulei de masline: 2-3 linguri
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Faina: 2-3 linguri
  • Vin rosu: 600 ml
  • Pasta de rosii: 2-3 linguri
  • Dafin: 2-3 foi
  • Cimbru: dupa gust
  • Supa de vita: 600 ml
  • Usturoi: 1-2 catei
  • Ceapa mica (pearl onions): 15 -20
  • Ciuperci: 250 g

Specific:

  European

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  5-6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Franta
Mod de Preparare

Am incercat aceasta reteta dupa ce am vazut filmul Julie and Julia .Si in ciuda faptului ca in Paris am vazut aceasta reteta pe toate meniurile de la restaurante si nu am incercat-o .

Asa ca am hotarit sa incerc sa o fac si cu proxima ocazie sa o comand si la un restaurant sa fac o comparatie.

Carnea de vita o taiem cubulete potrivite cam 4-5 cm. Bacon se taie cubulete.

Intr-o tigaie punem baconul la prajit cu 2 linguri de ulei ,cind e rumenit il scoatem si in grasimea ramasa. Sotam ceapa si morovul putin,cind sint gata le scoatem afara linga bacon si sotam bucatile de vita care in prealabil le-am uscat bine in hirtie de bucatarie sau intr-un prosop. Daca carnea nu e zvintata bine nu se va rumeni frumos

Punem toate de mai sus intr-o cratita pe care o putem pune in cuptor(eu am folosit o cratita de tuci din Ro)si punem cele 2 linguri de faina ,invirtim sa se acopere carnea cu faina.Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Punem la cuptor cratitaneacoperita la 230 grade C. cam 4 min, Scoatem cratita invirtim din nou si o mai dam 4 min la cuptor.

Scoatem cratita afara si adaugam urmatoarele:
- cam 600 ml vin rosu Cabernet sau Merlot
- 2-3 linguri pasta de rosii
- 2-3 foi dafin
- cimbru
- 600 ml supa de vita
- 1-2 catei de usturoi zdrobit fin

Le punem toate peste carne amestecam sa se incorporeze toate ingredientele, Cuptorul il punem cam la 160 grade C acoperim cratita bine cu un capac si o dam la cuptor aprox 3 ore jumatate 4 ore.

Intre timp pregatim :
- 250 g ciuperci pe care le taiem in doua daca sint mai mari daca sint mici le lasam asa
- si vreo 15 -20 cepe mici(pearl onions)

Pe care le sotam in 2 linguri de ulei si 3 de unt.

Cind carnea este moale (dupa cum am spus mai sus verificam dupa 3 ore jumatate). Se scoate carnea intr-o sita deasupra altei cratite in care ramine sosul.

Reteta postata in forum de maraarad

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri