Beef bourguignion

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu carne, pe 16 August 2013
Beef bourguignion

Ingrediente

  • Carne de vita: 1 kg
  • Bacon: 250g
  • Morcovi: 1
  • Ceapa: 1
  • Ulei de masline: cat este nevoie
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Faina: 2 linguri
  • Vin rosu: 600 ml
  • Pasta de rosii: 2-3 linguri
  • Dafin: 2-3 foi
  • Cimbru: dupa gust
  • Supa de vita: 600 ml
  • Usturoi pisat: 1-2 catei
  • Ciuperci: 250 g

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  240 de minute

Portii:

  4-6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Franta

Categorii:

   Mancaruri cu carne
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de maraarad

Intr-o tigaie punem baconul la prajit cu 2 linguri de ulei ,cind e rumenit il scoatem si in grasimea ramasa
sotam ceapa si morovul putin,cind sint gata le scoatem afara linga bacon si sotam bucatile de vita care
in prealabil le-am uscat bine in hirtie de bucatarie sau intr-un prosop.Daca carnea nu e zvintata bine nu
se va rumeni frumos

Punem toate de mai sus intr-o cratita pe care o putem pune in cuptor(eu am folosit o cratita
de tuci din Ro)si punem cele 2 linguri de faina ,invirtim sa se acopere carnea cu faina.Condimentam
dupa gust cu sare si piper.
Punem la cuptor cratitaneacoperita la 230 grade C. cam 4 min ,scoatem cratita invirtim din nou
si o mai dam 4 min la cuptor.
Scoatem cratita afara si adaugam urmatoarele:
Cam 600 ml vin rosu Cabernet sau Merlot
2-3 linguri pasta de rosii
2-3 foi dafin
Cimbru
600 ml supa de vita
1-2 catei de usturoi zdrobit fin
Le punem toate peste carne amestecam sa se incorporeze toate ingredientele ,cuptorul il punem cam la
160 grade C acoperim cratita bine cu un capac si o dam la cuptor aprox 3 ore jumatate 4 ore.
Intre timp pregatim :

250 g ciuperci pe care le taiem in doua daca sint mai mari daca sint mici le lasam asa
si vreo 15 -20 cepe mici(pearl onions)Pe care le sotam in 2 linguri de ulei si 3 de unt.
Cind carnea este moale (dupa cum am spus mai sus verificam dupa 3 ore jumatate)
se scoate carnea intr-o sita deasupra altei cratite in care ramine sosul.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri