Biscotti cu migdale si ciocolata

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 17 August 2013
Biscotti cu migdale si ciocolata

Ingrediente

  • Migdale prajite si maruntite: 110 g
  • Zahar: 135 g
  • Oua: 2 bucati
  • Esenta de vanilie: 1 lingurita
  • Praf de copt: 1 lingurita
  • Faina: 225 g
  • Sare: dupa gust
  • Ciocolata semidulce: 110 g

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alison

un fel de prajiturele cu faina,zahar si multe oleaginoase(migdale,alune de padure,seminte pin),bune pt. un ceai sau o cafea.specificul lor e ca sunt coapte de 2 ori.sursa:joyofbaking.

preincazim cuptorul si tapetam o forma cu hirtie. intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt si sarea.
in alt bol ,batem cu mixerul timp de 5 minute ouale cu zaharul,apoi adaugam vanilia,apoi si faina ,dupa aceea incorporam migdalele si ciocolata.rezulta un aluat viscos si lipicios...drept care cu miinele infainate si pe un blat de asemenea infainat,formam,2 dreptunghiuri,cu latime de 5 cm si lungime de 30 cm.
dam la cuptor la foc potrivit,25-30 minute,pina cind aluatul e ferm ,tare la apasare.
in acest moment,dam cuptorul la mic si scoatem vasul din el,lasam la racorit 10 minute pe un gratar,apoi taiem aluatul in diagonala,in felii de 1,5-2 cm
dam iar la cuptor pt. 10 minute,dupa care "culcam feliile"pe o parte si mai coacem 10 minute.iata si rezultatul:

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri