Biscotti cu nuca si ciocolata

postat de Retete in Imagini, in Biscuiti, pe 1 Iulie 2013
Biscotti cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • Ciocolata amaruie: 200 g
  • Unt: 30 g ( o lingura)
  • Oua: 2 buc
  • Nuci: 150 g
  • Zahar: 125 g
  • Faina: 280 g
  • Praf de copt: 1 plic
  • Esenta de rom: putina
  • Cafea tare: 25 ml
  • Zahar vanilat : 1 plic

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  30

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Biscuiti Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Cris
Reteta aceasta am vazut-o pe blogul Laurei Adamache.si mi-a placut tare mult. Azi i-a venit randul si am s-o scriu asa cum am facut-o eu, pentru ca am modificat pe ici colo cate ceva.
Nucile le prajim intr-o tigaie de teflon. Atentie sa nu se arda. Ciocolata o rupem bucatele si o topim la MO impreuna cu untul. Ouale le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le batem pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata, esenta de rom si batem in continuare. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile prajite. Compozitia rezultata o punem in frigider pentru 30 minute.
Dupa cele 30 de minute scoatem compozitia din frigider, o impartim in 3 bucati si pe planseta infainata facem 3 suluri cu diametru de aproximativ 3 cm. Punem sulurile intr-o tava pe hartie de copt si coacem 25 minute in cuptorul preincalzit.
Asa trebuie sa arate. Le lasam 10-15 minute sa se raceasca, apoi le taiem in felii de aproximativ 1 cm grosime. Le punem inapoi in tava si mai coacem 10 minute.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri