Blat ciocolatos fara faina

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 5 Iulie 2013
Blat ciocolatos fara faina

Ingrediente

  • Ciocolata: 250 g
  • Frisca lichida: 80 ml (sau smantana dulce)
  • Unt: 80 g
  • Oua: 4 buc
  • Zahar: 100 g
  • Zahar vanilat : 1 pachet

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

ei bine am tot consumat ciocolata primita in ouale de Paste in diverse chestii sau mancand-o pur simplu
azi am gasit acest blat ce facea partea dintr-un tort(...dar cum eu nu vroiam ceva cu crema am "furat" doar blatul) si a fost mai mult asa...ca o provocare, sa vad iese "blat" fara faina (oricum nu aveam ce pierde ca nu mai stie nimeni socoteala oualor de ciocolata) a iesit o "chestie" de vreo 2 cm initial care s-a mai lasat dupa cum se vede in poza si a ajuns putin peste 1 cm(uratzel) cum i-am zis eu...dar bun, bun de tot la gust
Ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si smantana se pun intr-o craticioara la topit pe baie de abur(sau intr-un castron ce merge in cuptorul cu microunde)
se amesteca mereu
Cand sunt topite se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine
Se lasa sa se racoreasca bine apoi se adauga rand pe rand ouale mixand dupa fiecare ou adaugat
Se tapeteaza o forma de tort(26cm) forma mea bineinteles este mai mare...poate si de aceea a iesit mai "mititel"
Se rastoarna compozitia in forma si se da in cuptorul preincalzit la foc mic-potrivit pentru aproximativ 35 de min
Se poate servi ca atare, cu inghetata sau ca facand parte dintr-un tort(merge cu crema de vanilie, crema cu nuca)

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri