Boccelute cu sunca si telemea

postat de Retete in Imagini, in Aperitive cu foietaj, pe 8 August 2013
Boccelute cu sunca si telemea

Ingrediente

  • Branza telemea/feta: 150 g
  • Unt: 50 g
  • Ulei de masline: 2 linguri
  • Sunca macinata: 250 g
  • Capere: o lingura
  • Smantana: 2 linguri
  • Oua: 1 bucata
  • Patrunjel tocat: dupa gust
  • Busuioc: dupa gust
  • Foi de placinta: 2 bucati

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Grecia
Mod de Preparare

Retete postata in forum de Micul

Tartele, placintelele si tot felul de aluaturi cu umpluturi sarate sunt foarte pe placul nostru.In ideea ca daca ne plac noua, plac si altora; just kidding ; am pregatit aceste boccelute cu ocazia vizitei Corinei.I-au placut foarte mult, asa ca nu le-am facut degeaba.
Reteta dint-una din revistele unguresti.

Se incinge uleiul in tigaie si se pune sunca macinata impreuna cu caperele.Se adauga apoi telemeaua sfarmata sau data pe razatoare.Se amesteca si se lasa cam 5 minute.Se condimenteaza, se lasa sa se raceasca si apoi se adauga oul si smantana.Se pun verdeturile tocate.
Foile de placinta se suprapun ( cam 6-7 ), unse intre ele cu untul topit.Se taie patratele de 8x8 cm, in mijlocul carora se pune cate o lingurita de umplutura.Apoi se strang colturile si se preseaza sub forma de boccelute.Se pun pe hartie de copt, pe tava si se baga la cuptor pana se auresc.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri