Bomba cu portocale

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 23 August 2013
Bomba cu portocale

Ingrediente

  • Oua: 3
  • Zahar: 100 g
  • Faina: 75 g
  • Amidon: 75 g
  • Praf de copt: 2 lingurite
  • Vanilie: 1 plic
  • Frisca: 400 ml, pentru crema
  • Miere: 100 ml, pentru crema
  • Suc de portocale: de la 1 portocala, pentru crema
  • Branza philadephia: 1 pachet, pentru crema
  • Zahar vanilat : 2 plicuri, pentru crema
  • Gelatina: 1 plic , pentru crema
  • Portocale: 1 kg, pentru crema
  • Rom: 1 fiola, pentru crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Blat
Se bat albusuriel spuma cu zaharul si vanilia, adaugam galbenusurile pe rand.Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt. Se adauga peste oua si se amesteca . Se toarna intr-o tava cu diametrul 26 cm se da la cuptor 25 de minute

Crema
Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa Amestecam sucul de portocala cu mierea. Mixam branza philadelphia cu sucul+mierea Batem frisca spuma cu vanilii si adaugam peste crema. Gelatina inmuiata o adaugam punem crema la rece

Portocalele decojite le taiem feliute subtiri Imbracam interiorul unui castron cu "fund" mic si "gura" mare in folie de celofan asezam feliutele de portocale turnam crema peste, apoi punem blatul si punem la frigider3-4 ore
in loc de blat se mai pot folosi piscoturi dupa ce montam portocalele, crema, asezam piscoturi

sursa retetei: mihaela simiuc

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri