Bors de miel

postat de Retete in Imagini, in Ciorbe, pe 1 Iulie 2013
Bors de miel

Ingrediente

  • Carne de miel: 1 kg
  • Ceapa verde: 2-3 legaturi
  • Ceapa uscata: 1
  • Morcovi: 1
  • Patrunjel radacina: 1
  • Ulei: 3-4 linguri - pentru calit legume
  • Orez: 30-40 g
  • Leustean: 2 legaturi
  • Bors: 0.5 - 1 l (dupa gust)
  • Galbenus de ou: 2
  • Smantana: pt decor
  • Sare: dupa gust

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  5-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Ciorbe
Mod de Preparare

Reteta este a Gabrielei Cara si ii multumesc pentru ea...este minunata

Ceapa uscata, morcovii, ceapa verde si albitura(in cazul meu betele de patrunjel) se toaca ca pentru ciorba apoi se pun la calit in putin ulei

Carne se taie si se spala f bine apoi se pune la fiert in apa rece.Dupa ce de in clocot se scurge aceasta apa se spala din nou(f bine) carnea si se pune la fiert in apa curata

Se rastoarna peste carnea "oparita" si zarzavatul calit si se lasa sa fiarba.
Aproape de final se pune oprezul spalat bine.Cand este fiert si orezul se rastoarna borsul pe care-l dam inainte in cateva clocote.

Se condimenteaza ciorba cu sare si piper

Se mai lasa ciorba la fiert(la foc mic) pana cand carnea este aproape desprinsa de pe oase, orezul si legumele sunt fierte.

Se adauga leusteanul taiat marunt si se opreste focul

Galbenusurile le-am amestecat cu putina smantana apoi incet, incet am adaugat in ele zeama de supa(cu multa atentie sa nu se zdrentuiasca)

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Se serveste cu paine calda, ardei iute si smantana...un deliciu...

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri