Bourbon Chicken

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu carne, pe 15 Iulie 2013
Bourbon Chicken

Ingrediente

  • Piept de pui: 1 kg
  • Ulei: putin
  • Amidon: putin
  • Usturoi: 1 catel
  • Ginger: ¼ lingurita
  • Ardei iute: ¾ lingurita seminte
  • Nectar de mere: ¼ pahar
  • Zahar brun: 1/3 pahar
  • Ketchup: 2 linguri
  • Otet: 1 lingura cider
  • Apa: ½ pahar
  • Sos de soia: 1/4 pahar
  • Taitei de orez: 1 pachet

Specific:

  Asiatic

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  3-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  China

Categorii:

   Mancaruri cu carne Paste
Mod de Preparare

Pieptul de pui se curata de pielite, se taie bucatele maricele, se tavaleste prin amidon(optional) apoi se pune putin ulei intr-o tigaie wok si se prajeste carnea pana devine maronie

Se scoate apoi pe servete din hartie si se lasa sa absoarba eventualele urme de ulei

Intr-o tigaie adanca se pun toate ingredientele pentru sos si lasati sa fiarba cateva minute

Se adauga pieptul de pui prajit si se lasa la foc mic- potrivit inca 15 min sa fiarba

Se pune o oala cu apa la fiert si atunci cand da in clocot se scufunda pentru cateva minute taieteii de orez(depinde cat de subtiri sunt daca sunt precum fideaua nu trebuie sa stea mai mult de 1-2 min)

Se dau apoi prin jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o sita

Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie inalta si cand acesta este incins se adauga taieteii scursi bine de apa si se "calesc, prajesc" cateva minute

Apoi se servesc impreuna cu pieptul de pui si sosul aferent

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri