Branza de vaci preparata in casa

postat de Retete in Imagini, in Aperitive cu branza, pe 16 August 2013
Branza de vaci preparata in casa

Ingrediente

  • Lapte: 1 l
  • Iaurt/kefir: 200 g

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aperitive cu branza
Mod de Preparare

Sunt multe variante de a prepara branza de vaci in casa
le-am incercat pe 3 dintre ele...cu pastile de calciu, cu zeama de lamaie (mai ales cand aveam copilashii mai mici, erau de altfel singurele variante pe care le stiam) dar parca branza rezultata era putin uscata, inecacioasa...
am ramas "fidela" ultimei variante :) cea cu iaurt sau kefir
Laptele se pune intr-o oala pe foc si se lasa sa se infierbante insa fara a-l aduce la fierbere, apoi se rastoarna iaurtul peste lapte se amesteca bine pana se "branzeste" laptele...
Se opreste focul si se lasa sa se "adune" bine branza deasupra
Apoi se pune intr-o sita deasa sa se scurga de zer
Din cantitatile de mai sus ies aproximativ 300 gr de branza...uneori mai mult, alteori mai putin...dupa noroc
Branza astfel preparata se foloseste la placinte, papanasi, sufleuri, creme, etc
Cantitatile de mai sus pot fi marite in functie de cerinta retetei

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri