Branzoaice moldovenesti

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 10 Iunie 2013
Branzoaice moldovenesti

Ingrediente

  • Faina: 800 gr
  • Oua: 2
  • Drojdie: 50gr
  • Apa: 350ml
  • Ulei: 50ml
  • Sare: 1 lingurita
  • Branza de vaci: 600gr
  • Zahar: Dupa gust
  • Oua: 3
  • Zahar vanilat : Putin
  • Coaja de lamaie: Putin
  • Sare: 1 varf de lingurita

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  18

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Se amesteca ingredientele de mai sus se framanta un aluat care se lasa la dospit, acoperit si intr-un loc ferit de curent.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati egale si se mai lasa 10 min la dospit

Apoi fiecare bila de aluat se intinde in cercuri cu diametrul de 10 cm se aseaza umplutura in mijloc

Se aduna maginile aluatului formandu-se branzoaicele.

Se lasa la crescut in tava apoi se ung cu ou batut ,se presara cu zahar tos si se coc la foc potrivit. in cuptorul preincalzit

Din ingredientele de mai sus ies 18 bucati(mariti sau micsorati ingredientele in functie de cate branzoaice doriti)

Sursa retetei: Lory

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Se servesc calde cu smantana si pudrate cu zahar sau simple

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri