Brezel - Covrigi

postat de Retete in Imagini, in Covrigi, pe 10 Iunie 2013
Brezel - Covrigi

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Drojdie proaspata: 25 g
  • Sare: o lingurita
  • Zahar: o lingurita
  • Apa calda: 180 ml
  • Unt: 80 g
  • Bicarbonat: 100 g
  • Oua: un galbenus
  • Sare grunjoasa: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  270 de minute

Portii:

  12

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Germania

Categorii:

   Covrigi
Mod de Preparare

Pasul 1. Aluat

Aluat

Cernem cele doua tipuri de faina (cred ca merge si cu faina normala), adaugam untul topit dar sa fie rece, zaharul iar pe urma drojdia pe care o dizolvam in apa calduta. Dam drumul la robot /la masina de piine si framintam, iar cind s-au amestecat bine ingredientele adaugam sarea. Vom obtine un aluat destul de tarisor caruia ii dam forma de piinita. In reteta originala spune sa ungem un pic mingiuta obtinuta cu ulei si sa o punem la dospit intr-un vas de lut acoperit cu un prosop umed

Pasul 2. Dospire

Dospire

Eu am lasat aluatul in masina de piine sa dospeasca, timp de doua ore.

Pasul 3. Realizare forme

Realizare forme

Rasturnam aluatul pe masa de lucru, si-l framintam din nou timp de doua minute. Taiem 12 bucati de aluat, circa 65 g una, apoi formam cordonase lungi, de grosimea grisinelor, invirtim cele doua capete ale aluatului, apoi capetele le bagam sub cordon, dindu-i forma de colacel si-l asezam in tava tapetata cu hirtie de copt.
Nu ma prea pricep sa explic cum am facut, dar poza explica mai bine decit mine... oricum aluatul se lucreaza destul de greu, trebuie timp si rabdare ca sa facem cordonasele... si atentie, transpirati prin toate partile ascunse
Lasam din nou la dospit, timp de o ora

Pasul 4. Pregatire coacere

Pregatire coacere

Dam drumul la aragaz la 220 grade, iar intr-o oala destul de incapatoare, punem trei litri de apa, iar cind apa incepe sa clocoteasca adaugam cite o lingurita din bicarbonat, nu tot odata, altfel riscam sa ne oparim. Adaugam cite un covrigel in apa si-l lasam timp de 30 de secunde, dupa primele 15 secunde, il intoarcem cu paleta pe partea cealalta, apoi il scoatem si-l asezam pe hirtia de copt.

Pasul 5. Coacere si servire

Coacere si servire

Ca sa iasa stralucitori si frumosi, zbatem un galbenus de ou si-i ungem pe deasupra, apoi presaram deasupra sare groasa. (faza cu oul am uitat-o pentru ca trebuia sa pindesc si ce facea Isabella cu prietena ei...
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 20 de minute.
Ii servim calduti sau reci, cum dorim... dar alaturi cu un paharut de bere... deh, reteta e nemteasca, iar dumnealor servesc si bere linga covrigei

Reteta în Imagini
  • Aluat Aluat
  • Dospire Dospire
  • Realizare forme Realizare forme
  • Pregatire coacere Pregatire coacere
  • Coacere si servire Coacere si servire
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri