Briose cu fructe de padure

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 24 August 2013
Briose cu fructe de padure

Ingrediente

  • Faina: 250 g
  • Drojdie uscata: 3 g
  • Lapte: 75 ml
  • Unt: 25 g
  • Oua: 1
  • Cirese fara samburi: 300 g, pentru umplutura
  • Zahar: 100 g, pentru umplutura
  • Budinca de vanilie: 1 plic

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Mod de preparare umplutura:se dau la blender fructele (se opresc si intregi) iar "nectarul" obtinut se pune pe foc, cu zaharul.

Praful de budinca se omogenizeaza cu 3-4 linguri de apa rece si se adauga in amestecul clocotit; se amesteca continuu pana ce se face un jeleu gros, care se lasa deoparte, la racit (metionez ca se poate utiliza orice jeleu de fructe, marmelada sau gem mai consistent).

Mod de preparare aluat: se amesteca toate "prafurile" faina+zahar+drojdie, se adauga untul topit si laptele peste "prafuri" iese un aluat nelipicios care se framanta f usor
Se lasa la crescut cca o ora
cand este gata se intinde pe masa de lucru intr-un dreptunghi si se aseaza peste el umputura(jeleul de fructe) si fructe intregi, apoi se ruleaza

Se taie bucati(felii de 3-4 cm) de rulasa si se aseaza in cosuletele speciale
pentru briose sau direct in tava tapetata
Se lasa la crescut inca 30 de min, pe fiecare briosa se aseaza o bucatica de unt si se presara putin zahar
Se pun in cuptorul preincalzit pana se rumenesc deasupra

sursa retetei : inspiratie Laura Laurentiu bucataria noastra

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri