Bulgari de Zapada

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Bulgari de Zapada

Ingrediente

  • Faina: 2 cani
  • Sare: 1/2 lingurita
  • Margarina: 200 g
  • Zahar granulat: 1/2 cana
  • Esenta de vanilie: 1 bucata
  • Nuci macinate: 1 cana
  • Zahar pudra: 1 cana

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

sursa retetei: Monica-Elizabet

Se preincalzeste cuptorul la cca 150 grade, si se ung bine cu margarina, cateva hartii pentru copt de marimea unei tavi

Intr-un vas de marime medie se mixeaza la viteza mare margarina(untul), sarea, cu zaharul granulat, pana cand compozitia devine usoara si pufoasa, la sfarsit se adauga si esenta de vanilie
Se incorporeaza faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi nuca macinata

Cu mainile date prin zaharul pudra confectionam bulgarasi de cca 3 cm diametru, din toata compozitia.

Se pun bulgarii pe foaia unsa cu unt, lasand spatiu suficient intre ele (cam de 2 ori diametrul lor) si apoi se pun in cuptor, unde se lasa 25 de minute pana devin aurii Se scot din tava se racesc cam 15 minute,se dau prin zahar pudra si nuca de cocos(amestecate)

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri