Bumbii Mosului

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Bumbii Mosului

Ingrediente

  • Faina: 250 g - pentru aluat
  • Zahar: 100 g - pentru aluat
  • Unt: 150 g - pentru aluat
  • Galbenus de ou: 1 bucata - pentru aluat
  • Zeama de lamaie: 2 linguri- pentru aluat
  • Zahar vanilat : dupa gust- pentru aluat
  • Coaja de lamaie: dupa gust- pentru aluat
  • Zahar: 100 g - pentru caramel
  • Frisca lichida: 125 g- pentru caramel
  • Miere: 75 g - pentru caramel
  • Scortisoara: dupa gust- pentru caramel

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis

Am vazut aceasta reteta de Craciun (atunci se fac, o sugereaza si numele) pe blogul Povesti culinare. Nu am avut timp sa le incerc pana acum, dar acum o saptamana le-a venit randul...
Aluatul
Se farmanta un aluat din ingredientele mentionate mai sus.
Facem o bila,o impachetam in folie si o punem in frigider pentru o jumatate de ora.
Intre timp pregatim 2 tavi mari cu hartie de copt.
Scoatem aluatul si il impartim in patru.
Din fiecare bucata, facem suluri lungi cam de 35 cm si late de 2 cm,pe care le taiem in bucati de 2 cm.
Din fiecare bucata facem bile mici care se aseaza in tava pe hartia de copt. Ies cam 70 de bucati. Apoi cu coada unei linguri de lemn se fac in mijlocul bilelor, adancituri. Apasati in aluat pana jos. Altfel la copt, gropitele se inchid.
Cand tavile sunt pregatite,se pun pe rand in cuptorul incalzit la 170 de grade, timp de 13-15 minute.
Nu cresc prea mult si nici nu schimba mult culoarea.
Se scot fursecurile, se pudreaza cu zahar si se lasa la racit.
Caramelul.
Daca respectati cantitatile si timpii, la final se obtin caramele adevarate.
Punem la caramelizat zaharul. Cand caramelul e uniform,de culoarea chihlimbarului, adaugam peste el, frisca, mierea si scortisoara. Fierbem fix 10 minute la foc mare. Apoi cu ajutorul unei lingurite punem in fiecare gropita, caramel.
La faza aceasta, mie nu mi s-a parut prea limpede caramelul, asa ca l-am strecurat. Dupa ce am pus in cateva fursecuri, s-a intarit, deci l-am bagat la microunde unde a dat intr-un clocot si am reusit sa pun si in restul fursecurilor

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri