Calzone

postat de Retete in Imagini, in Pizza, pe 11 Iunie 2013
Calzone

Ingrediente

  • Oua: 2 buc
  • Smantana: 180 g
  • Lapte cald: 60 ml
  • Unt: 50 g
  • Sare: 1/2 lingurita
  • Zahar: 1 cub
  • Drojdie uscata: 7 g
  • Faina: 450 g
  • Ciuperci: 1 conserva
  • Sunca: 200 g
  • Oua: 3 buc
  • Suc de rosii picant: 100 ml
  • Masline fara samburi: 150 g
  • Oregano: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Ardei gras: 1 buc

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Pizza Aperitive cu foietaj
Mod de Preparare

Pasul 1. Aluat

Aluat

aproximativ 450 gr faina(in reteta mea era faina cat cuprinde dar am cantarit punga de 1 kg dupa ce am pus cat cuprinde si mie atat mi-a intrat)
ideea este ca atunci cand framantam aluatul la sfarsit sa nu se mai lipeasca de maini

se inmoaie drojdia in laptele caldut, se pune sarea si un praf de zahar si se lasa 8-10 min
smantana o amestecam cu ouale si untul moale
amestecam apoi cele doua compoziii si incepem sa incorporam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini...presaram cu faina
Se lasa la crescut 30 min la loc caldut si ferit de apa sau curent

Aluatul pus la crescut

Pasul 2. Umplutura

Umplutura

ntre timp pregatim umplutura
aici avem nevoie de:

1 conserva ciuperci
200 gr sunca
3 oua
100 ml suc de rosii picant
150 gr masline fara samburi
300 gr cascaval
oregano
piper
(eu am pus putina boia iute fiindca nu am avut suc de rosii picant ci suc de rosii normal)
2 fashii de ardei gras colorat (rosu si verde) sau ce culoare aveti

Se amesteca ciupercile taiate feliute cu sunca taiata cubulete, se adauga maslinele si cascavalul ras, impreuna cu condimentele

Pasul 3. Pregatire aluat

Pregatire aluat

Se imparte aluatul crescut in 3 bile

Pasul 4. Pregatire aluat 2

Pregatire aluat 2

Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul intr-o foaie potrivit de groasa si ungem foaia cu suc de rosii(aveti grija sa lasati marginile neunse!)

Pasul 5. Umplere aluat

Umplere aluat

Impartim si umplutura in 3 si punem pe fiecare foaie umplutura, felioare de ardei gras si \"spargem\" peste umplutura cate un ou

Pasul 6. Pregatire de coacere

Pregatire de coacere

Punem calzone pe hartie de copt, ungem cu galbenus de ou si mai lasam la crescut 10 min

Pasul 7. Coacere

Coacere

Preincalzim cuptorul si dupa cele 10 min punem calzone la cuptor la foc de 180 gr pentru 25-30 min pana se aureste&rumeneste deasupra

Pasul 8. Ornare

Ornare

dupa ce a fost scos de la cuptor se presara putin cascaval si sos de rosi, se presara cu putin oregano, piper dupa gust
sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
  • Aluat Aluat
  • Umplutura Umplutura
  • Pregatire aluat Pregatire aluat
  • Pregatire aluat 2 Pregatire aluat 2
  • Umplere aluat Umplere aluat
  • Pregatire de coacere Pregatire de coacere
  • Coacere Coacere
  • Ornare Ornare
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri