Cannelloni cu carne tocata

postat de Retete in Imagini, in Paste, pe 4 Iulie 2013
Cannelloni cu carne tocata

Ingrediente

  • Cannelloni: 12 tuburi
  • Carne tocata: 300 g
  • Cascaval: 150 g
  • Unt: 40 g
  • Oua: 1 buc
  • Usturoi: 1 catel
  • Ceapa: 1 buc
  • Bulion: 2 linguri
  • Busuioc verde: dupa gust
  • Ulei de masline: 2 linguri
  • Rozmarin: 1/2 lingurita
  • Vin alb sec: 2 linguri
  • Rosii decojite: 1 cutie
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Paste
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis
1. Se pune la incins uleiul de masline, se caleste usor usturoiul pisat si se scoate dupa ce s-a aurit (eu nu l-am scos). Se adauga rozmarinul si carnea tocata. Se lasa la calit cateva minute. Se toarne vinul, bulionul, sarea si piperul (eu am pus si delikat). Se lasa pe foc pana scade zeama, apoi se da cratita la o parte.
2. Intre timp se caleste in unt ceapa tocata marunt, se adauga rosiile taiate cubulete, se sareaza se pipereaza, iar dupa ce scade putin se stinge focul.
3. Se da pe razatoare cascavalul si se pune jumatate din cantitate in carnea calita, impreuna cu oul crud. Se amesteca bine.
4. Se umple fiecare tub cu aceasta compozitie si se aseaza intr-un vas termorezistent. Se toarna sosul de rosii si se da la cuptor 35-40 min. Cand sunt gata, se presara deasupra restul de cashcaval ras si cateva frunze de busuioc verde (eu nu am avut verde, aveam la punga, maruntit)

De mentionat: in vasul pe care il aveam intrau cam 15 caneloni, deci am marit si cantitatile

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri