Carnati de casa

postat de Retete in Imagini, in Fripturi, pe 2 Iulie 2013
Carnati de casa

Ingrediente

  • Carne de porc: 1 kg (muschi+pulpa de porc sau ceafa)
  • Slanina: 150 g (se poate pune costita afumata)
  • Usturoi: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Piper: 1/2 lingurita
  • Mirodenii: 1 varf de cutit
  • Boia de ardei: dulce sau iute daca va place picant(pentru culoare)
  • Intestine de porc: sau oaie (ies mai frumosi in "matze" de oaie, mai subtiri)

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  15-20

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Fripturi
Mod de Preparare

Se da carnea prin masina de tocat de 2 ori, slanina afumata se taie bucatele mici(sau se da si ea prin masina de tocat prin sita cu gauri mai amri)

Se amesteca cu usturoi pisat, sare, piper, boia,mirodenii. Se framanta totul bine, adaugand si putina zeama de carne(supa fiarta dinainte si racita)

Atasam la masina de tocat instrumentul special pentru carnati "tulumba"

Punem intestinul de oaie sau porc si incepem sa punem carnea deja pregatita pentru carnati in masina, de data aceasta fara cutit

Incet, incet se umple "matzul"...il innodam la capat sau legam cu ata...atentie sa nu-i indesati ca pocnesc la prajit

Se procedeaza asa pana se termina toate ingredientele

Apoi se pun la zvantat afara la frig pentru cateva ore cel putin. Se prajesc sau se pun pe gratar

Sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri