Carpaccio de somon

postat de Retete in Imagini, in Peste, pe 9 Iulie 2013
Carpaccio de somon

Ingrediente

  • Somon: 75-90 g
  • Lime: 1
  • Ulei de masline: 2 linguri
  • Mustar de dijon: 1/2 lingurita
  • Marar: 1 buchetel mic
  • Miere: 1/2 lingurita
  • Capere: 1 lingura
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4-5

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Peste
Mod de Preparare

Cca 75-90 grame somon feliat pt. carpaccio(daca nu,il putem felia chiar noi subtire,cu un cutit bun ,dintr-o bucata de somon supus congelarii,pina se intareste,ca sa ne faca felierea cit mai usoara),

Fiindca feliile erau frumos aranjate in tavita,le-am extras cu atentie si le-am plasat pe un platou uns cu putin ulei,dupa care am preparat marinada,prin amestecarea energica a uleiului si mustarului cu mierea, sucul de lime,sarea,piperul,mararului tocat .la sfirsit adaugam si caperele,dupa care repartizam uniform marinada peste feliile de somon si dam la rece pentru macar 2 ore.servim ca aperitiv,simplu sau cu putina piine prajita,precum si putin vin ,nu de alta dar favorizeaza absorbtia acizilor grasi omega 3 din somon ,atit de benefici sistemului nostru circulator!

Reteta postata in forum de alison

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri