Cartofi Duchesse

postat de Retete in Imagini, in Aperitive diverse, pe 8 August 2013
Cartofi Duchesse

Ingrediente

  • Cartofi: 500 g
  • Unt: 50 g
  • Nucsoara: dupa gust
  • Parmezan ras: 50 g
  • Oua: 2 bucati
  • Piper: dupa gust
  • Sare: dupa gust

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Franta

Categorii:

   Aperitive diverse
Mod de Preparare

Postata in forum de Danelutza
Cartofii Duchesse sau ca sa spun in franceza "pommes duchesse", o garnitura franceza care merge de minune alaturi de fripturi si peste. Se prepara foarte usor si repede, iar daca aveti si musafiri la masa, acestia vor ramine foarte incintati.

Curatim cartofii, ii taiem in felii mari si ii punem la fiert cu un pic de sare, circa 20 de minute.
O alta metoda ar fi aceea ca, spalam cartofii si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Scurgem cartofii de apa, ii lasam sa se raceasca foarte putin si ii sfarimam cu o furculita (eu m-am folosit de lingura si strecatoare pentru a obtine piureul. Adaugam untul, piperul, sare dupa gust si un praf de nucsoara, iar ca sa aiba un gust si mai bun, adaugam parmezanul ras.

Cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecam bine ingredientele si adaugam un ou si un galbenus (un albus il lasam ca sa ungem duchessele inainte de a le baga in cuptor, recunosc ca am sarit peste operatiunea asta).

Pregatim o tava de cuptor in care punem o coala de hirtie de copt, punem piureul de cartofi intr-o siringa pentru dulciuri si cu forma de stea facem micute stelute cu diametrul de cca 5 cm. Batem albusul si cu ajutorul unui penson ungem stelutele.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru circa 15 minute, depinde de cuptor si cit de colorate vreti sa fie.

Le scoatem din cuptor si le servim calde alaturi de carne sau peste. Pot fi folosite cu mare succes, la petrecerile pentru copii, iar pentru cei mari eu as pune un picut de usturoi...
Sint delicioase... Pofta mare !

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri