Ceas ciocolatos

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 12 Iulie 2013
Ceas ciocolatos

Ingrediente

  • Oua: 6
  • Apa: 2 linguri
  • Ulei: 1 lingura
  • Zahar: 8 linguri
  • Faina: 8 linguri
  • Cacao: 3 linguri
  • Praf de copt: 1 plic
  • Ciocolata: 5
  • Frisca lichida: 500 ml
  • Zahar: 8 linguri
  • Esenta de rom: 1
  • Ciocolata: 2
  • Frisca lichida: 75 ml

Specific:

  European

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Blat:
-6 oua
-2 linguri apa
-1 lingura ulei
-8 linguri zahar
-8 linguri faina
-3 linguri cacao
-1 plic praf de copt

Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, apa, ulei si se bat cu mixerul, se bat albusurile spuma tare. Peste galbenusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt.

Crema ganache:
-5 ciocolati
-500 ml frisca lichida

Se rupe ciocolata bucatele in frisca, se pune pe foc si se amestca cu ligura de lemn pana se topeste ciocolata in frisca uniform, fara sa ramana bucatele de cicolata netopite. Se da apoi la rece, la frigider pana a doua zi. Se bate normal cu mixerul pana se face o crema spuma, fina, si foarte gustoasa.

Sirop de zahar ars
-8 linguri zahar
-apa
-esenta de rom

Glazura:
-2 ciocolati
-75 ml frisca lichida

Se topesc pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se toarna deasupra blaturilor.

Dupa ce s-a dizolvat ciocolata: am mers pe tehnica de la amandina sa pun blatul in acelasi vas sa il insiropez si sa ii pun crema:

Dat la frigider si scos dupa cateva ore... nivelat pe margini:

Reteta postata in forum de FELIS

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri