Chec cu cafea si nuci

postat de Retete in Imagini, in Checuri, pe 24 August 2013
Chec cu cafea si nuci

Ingrediente

  • Unt: 150 g
  • Zahar: 150 g
  • Oua: 3
  • Galbenus de ou: 1
  • Cafea tare: 1 1/2 lingura
  • Faina: 220 g
  • Praf de copt: 1 lingurita
  • Nuca: 125 g, prajita si taiata
  • Albusuri de ou: 1, pentru glazura
  • Zahar pudra: 100 g
  • Apa: 100 ml
  • Cafea instant: 1/2 lingurita

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Checuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
care e din cartea mea din Austria.

Se unge si se tapeteaza forma de chec, se preancalzeste cuptorul. Untul se bate cu zaharul , se adauga unul cate unul ouale, apoi galbenusul. Se pune si cafeaua, apoi faina omogenizata cu praful de copt, 100 g de nuca. Se amesteca, se toarna in forma si se coace la foc mic, pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit, si rece se glazureaza.

Pentru glazura se pun apa si zaharul pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se mareste focul si se lasa sa se faca ca un sirop. Cu foarte putin timp inainte de a fi gata, se bata albusul, si se toarna siropul in fir subtire. Se bate pana se raceste si se obtine o spuma tare. Se adauga cafeaua dizolvata in putina apa, se intinde peste prajitura si se presara restul de nuci.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri